Ayvalık halkı İzmir için seferber oldu
Geçen Cuma günü saat 14.51´de İzmir´de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Ayvalık Belediyesi, AFAD´ın çağrısı üzerine, battaniye ve gıda yardımı için kampanya başlattı.
Bölge Haberleri
Yayın: 04 Kasım 2020 - Çarşamba 18:41
Güncelleme: 04 Kasım 2020 18:41
Ayvalık halkı İzmir için seferber oldu

Geçen Cuma günü saat 14.51´de İzmir´de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Ayvalık Belediyesi, AFAD´ın çağrısı üzerine, battaniye ve gıda yardımı için kampanya başlattı.
Sesli sistem ve sosyal medya üzerinden yapılan duyuru üzerine Ayvalık halkı yardım kampanyasına büyük destek verdi.
Telefonla arayan vatandaşların evlerinden teslim alınan kullanılmamış battaniyeler ile gıda paketleri kısa süre içinde Bayraklı Manav Kuyu´daki deprem bölgesine ulaştırıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İzmir´de yaşanan depremin duyulmasının ardından Ayvalıklıların teyakkuz durumuna geçtiğini söyledi.
Yardım eli uzatmak isteyen hemşerilerinin telefonlarına yetişmekte zorlandıklarını belirten Başkan Ergin, ?Yardım kampanyası büyük destek gördü. Ayvalıklılar nerede ihtiyaç olursa orada tek yürek olup birleşiyor. Deprem sonrası da İzmirliler ile dayanışma halindeyiz. Bizimle birlikte olan, bizi yalnız bırakmayan ve destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. İzmirliler yalnız değildir, bizim desteğimizi normal yaşam koşullara dönülene kadar yanlarında hissedecekler. İzmir´den gelecek her talebi karşılamaya Ayvalık halkının temsilcisi Ayvalık Belediyesi her an hazırdır. ? dedi.
İlk olarak yıkımların meydana geldiği Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ´u arayarak geçmiş olsun dileğini ilettiğini belirten Başkan Ergin, ?Sonrasında deprem ve neticeleri hakkında bilgi alıp, varsa gereksinimlerini temin için yardım gönderme taleplerimizi ilettik.? diye konuştu.
Ergin, depremden hemen sonra bölgeye intikal ederek, yıkılan binaların enkazında arama ve kurtarma çalışmalarını büyük bir cesaret ve özveri ile sürdüren Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (ADAK)´tan düzenli bilgi aldıklarını sözlerine ekledi. Haber Merkezi

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

2

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

3

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

4

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

5

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

6

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

7

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”