Ayvalık ?Kadın Oyunları Festivali´ne ev sahipliği yapıyor
Ankara Sanat Tiyatrosu sanat yönetmenliğinde, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü´yle ortaklaşa projelendirilen ve Atölye Kültür Sanat Organizasyonu ile yaşama geçirilen kadın temalı Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Mart 2021 - Cumartesi 23:00
Güncelleme: 27 Mart 2021 23:00
Ayvalık ?Kadın Oyunları Festivali´ne ev sahipliği yapıyor

Ankara Sanat Tiyatrosu sanat yönetmenliğinde, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü´yle ortaklaşa projelendirilen ve Atölye Kültür Sanat Organizasyonu ile yaşama geçirilen kadın temalı Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi´nde başladı.
Festival, Willy Russell´ın, Shirley Valentine adlı eserinden Shirley ismiyle Türkçe´ye uyarlanan, Sumru Yavrucuk´un sahne aldığı oyunla perde dedi.
Festival kapsamında Orhan Peker Sanat Galerisi´nde Huri Kiriş´in ?Kadın ve Şiddet´ adını verdiği resim, Vural Sineması Fuaye´sinde ise Karikatürist Ramize Erer´in çizgilerinden oluşan kadına yönelik şiddeti anlatan sergilerin açılışları da gerçekleştirildi.
Gündüz programında ise Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı kurucularından, şiddet konusunda Arabulucu Avukat Birsen Atakan Ayvalık Sanat Fabrikası´nda düzenlenen "Şiddet ve İstanbul Sözleşmesi" hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Festival, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü çerçevesinde, Ayça Bingöl´ün sahne alacağı Ben Anadolu isimli oyunla perdelerini kapatacak.
Tiyatro severler pandemi tedbirleri kapsamında salonda koltuklara bir boş bir dolu şeklinde oturtuldu.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?