Ayvalık Boğaz Köprüsü Balıkçıların Gözdesi
Balıkesirin Ayvalık ilçesinde bulunan Lale Adası ile Alibey (Cunda) Adaları arasında 1970 yılında yapılan ve 43 yıldan bu yana hizmet veren Türkiyenin İlk Boğaz Köprüsü adını taşıyan köprü
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Mayıs 2013 - Çarşamba 12:00
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 12:00
Ayvalık Boğaz Köprüsü Balıkçıların Gözdesi
Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde bulunan Lale Adası ile Alibey (Cunda) Adaları arasında 1970 yılında yapılan ve 43 yıldan bu yana hizmet veren `Türkiye`nin İlk Boğaz Köprüsü` adını taşıyan köprü ilkbaharım gelişi ve güzel havaların gelmesi ile balıkçıların yeni gözde yeri oldu.
Son yıllarda denizlerde balık tutmanın sıkı denetim altına alınması nedeniyle çoğalan balık çeşitliliğinden Ayvalıklı amatör balıkçılarda nasiplenmeye başladıklarını ifade edilirken `Türkiye`nin İlk Boğaz Köprüsü` olan Ayvalık Boğaz Köprüsünde olta ile balık avlayanlar istavrit, lüfer, kofana, çinakop gibi balık tuttukların belirttiler.
Ayvalık Boğaz Köprüsünde olta ile balık avlayan amatör balıkçılar, yarım asırlık `Türkiye`nin İlk Boğaz Köprüsü` olan Ayvalık Boğaz Köprüsünün bu güne dek bakıma alınmadığını, köprünün ayaklarının bulunduğu zeminde yer yer göçmeler meydana geldiği ileri sürüp `Türkiye`nin İlk Boğaz Köprüsü`nün ciddi bir bakıma ihyacı olduğunu açıklayıp, bu konunun sorumlulara iletilmesini istediler.  
Haber : Enver Dolgun
Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı