Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık’ın su altı dünyası dünyaya tanıtılıyor

Ayvalık’ın su altı dünyası dünyaya tanıtılıyor

Ayvalık’ın eşsiz su altı güzellikleri ve kırmızı mercanlarından oluşan Türkiye’nin en büyük su altı fotoğraf sergisi Avlu Kongre Merkezi’nde açıldı.

Ayvalık’ın eşsiz su altı güzellikleri ve kırmızı mercanlarından oluşan Türkiye’nin en büyük su altı fotoğraf sergisi Avlu Kongre Merkezi’nde açıldı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu işbirliğinde 29-30 Ekim günlerinde, Ayvalık İlçesi’ndeki sualtı bio çeşitliliği ile kırmızı mercanlarını tanıtmak ve belgelemek amacıyla gerçekleştirilen su altı görüntüleme etkinliğinde çekilen 50 fotoğrafın sergilendiği Türkiye’nin en büyük su altı fotoğraf sergisi Avlu Kongre Merkezi’nde açıldı. Türkiye’nin önde gelen su altı fotoğraf ve video sanatçıları tarafından çekilen görüntüler, kitap ve tanıtım filmlerine dönüştürülerek Balıkesir’in su altı zenginliği tüm dünyaya tanıtılacak. 
Dünyada sadece bir eşi İtalya'nın Portofino kentinde bulunan ve keşfedilmeyi bekleyen kırmızı mercanların birbirinden güzel fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Dilek Türker, Ayvalık’ta kırmızı mercanların varlığını 2014 yılında keşfettiklerini, kırmızı mercanların korunması, varlığını sürdürebilmesi ve dalış turizminin geliştirilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok paydaşla işbirliği halinde çalışmalar yapıldığını dile getirdi. 
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Oğuz Aydın, Balıkesir’de, federasyona bağlı 11 spor branşından 10’ununu gerçekleştirebildiklerini belirtti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise serginin açılışında yaptığı konuşmada, kırmızı mercanların korunmasına yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. 
29 Ekim’de gerçekleştirilen su altı görüntüleme etkinliği neticesinde çok güzel fotoğrafların ortaya çıktığının altını çizen Yılmaz “Bu tür fotoğrafların sayısının giderek artmasını istiyoruz. Bu fotoğraflar vasıtasıyla dalış meraklılarının bu bölgeyi keşfetmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu işin ekonomisi ve sürdürülebilirliği çok önemli. Şehrimizi, 45 günlük bir tatil bölgesi olmaktan çıkarıp farklı etkinlikler ve yarışmalarla turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Bunu Erdek’te de, Gömeç’te de, Burhaniye’de de, Edremit’te de, Ayvalık’ta da artırmak istiyoruz. Bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, sergiyi gezdi.   Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false