Ayvalık´ta geniş çaplı mülteci operasyonu
Ayvalık İlçesi´nde polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda 3´ü kadın, 2´si çocuk toplam 19 Suriyeli mülteci ile 7 organizatör yakalandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Eylül 2015 - Salı 14:57
Güncelleme: 08 Eylül 2015 14:57
Ayvalık´ta geniş çaplı mülteci operasyonu

Ayvalık İlçesi´nde polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda 3´ü kadın, 2´si çocuk toplam 19 Suriyeli mülteci ile 7 organizatör yakalandı.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, dün sabah saatlerinde, Şeytan Sofrası eteklerinde bulunan Karaca Sitesi Mevkiinde yasadışı yollardan Yunanistan-Midilli adasına geçmek isteyen kaçak göçmenler olduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, kıyıdan açılmak üzere olan bir teknedeki 2´si kadın toplam 10 Suriyeli ile teknenin kaptanları E.K. ve M.Ö.´yü kıskıvrak yakaladı. Aynı saatlerde durdurulan kapalı kasa bir kamyonette de 1´i kadın 2´si çocuk 9 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı.
Organizatör oldukları belirlenen A.L., A.C., O.D., İ.A. ve S.C. gözaltına alındı. Her iki operasyonda toplam 22 can yeleği, 3 pompa, 11 şambrel ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 Türk organizatör ifadelerinin alınmalarının ardından adliyeye sevk edildi. İnsani yardım yapılan kaçak göçmenlerin ise işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 10.5 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Efsane futbolcu Cavit Aydın Erdek’te son yolculuğuna uğurlandı

2

GESTAŞ’TAN ADALAR HATTINDA SEFER İPTALİ VE GÜNCEL SEFER DUYURUSU

3

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı

4

Erdek Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

5

BANDIRMA’DA DENETİMLER 2026 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

6

İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal’dan Erdek’e Eğitim Ziyareti

7

Bandırma’ya Avrupa standartlarında altyapı: 200 bin kişiye hizmet verecek