Ayvalık´ta kaçak göçmen taşıyan tekne battı
Ayvalık ilçesi açıklarında kaçak göçmenlerin içinde bulunduğu tekne battı.
Bölge Haberleri
Yayın: 03 Mayıs 2019 - Cuma 19:24
Güncelleme: 03 Mayıs 2019 19:24
Ayvalık´ta kaçak göçmen taşıyan tekne battı

Ayvalık ilçesi açıklarında kaçak göçmenlerin içinde bulunduğu tekne battı.
Teknedeki 9 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi kurtarıldı, 1´i organizatör 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı´na saat 14.05´te Ayvalık İlçesi Çıplak Ada batısı 2,5 deniz mili mesafede, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarında bulunuldu. Bölgeye 4 bot ve 2 helikopter gönderildi. Başlatılan çalışmalarda 1´i kadın, 3´ü erkek, 1´i çocuk 5 kişi denizden kurtarıldı, 4´ü kadın, 5´i çocuk 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.
Kurtarılan göçmenlerin alınan ilk ifadelerde toplam 17 kişi oldukları öğrenilirken, kayıp olduğu değerlendirilen 2 göçmen ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 1 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Batan teknedekilerin 3 aileden Afganistan uyruklu kaçak göçmenler oldukları öğrenilirken, dün gece Yunanistan adalarına gitmek için yola çıktıkları belirlendi. Olayda yaşamını yitirenlerin cenazeleri Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kurtarılanlardan yaralı olanlar ise tedaviye alındı.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 11.3 ° / 2.5 ° false
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Cuma 11.5 ° / 3.2 ° false
1

Mirza’dan çeşitli açıklamalar

2

BANÜ’de çorba dağıtımına Öztaylan engeli!

3

Erdek Zeytinciliği İçin Ortak Akıl Buluşması

4

AGAH Eğitim Kurumu’ndan Anlaşmalı Oda Üyelerine Özel Yönelik %20 Eğitim İndirimi

5

Erdek’te Zeytin Alım Kampanyası Sona Erdi

6

Edremit'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

7

Erdek MYO’da kariyer festivali