Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık’ta ‘Fikir ve Kültür Günleri’ etkinliği

Ayvalık’ta ‘Fikir ve Kültür Günleri’ etkinliği

Ayvalık’ta, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 83. yılında, üç gün boyunca, “Fikir ve Kültür Günleri/2023” adı altında 28-30 Nisan tarihleri arasında etkinlik gerçekleştirilecek.

Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte; panel, söyleşi ve tematik film gösterimi üç gün boyunca Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde yapılacak. 
28 Nisan'da Köy Enstitüsü araştırmacısı yazar Hayrettin Filiz moderatörlüğünde gazeteciler Sedef Kabaş, Yaşar Aydın ve Siyaset Bilimci Dr. Ali Mert Taşcıer'in konuşmacı olarak katılacağı "Köy Enstitüleri Aydınlığından Günümüz Karanlığına" başlıklı panel düzenlenecek. 
29 Nisan günü saat 16.00'da Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, "Kuruluşundan, kapatılışına Köy Enstitüleri" başlıklı söyleşisi ile tarihi gerçekleri bir kez daha gözler önüne serecek. Aynı gün akşamında saat 20.00'de Köy Enstitüleri'ni en iyi anlatan filmlerden biri olan "Yarım Kalan Mucize" filmi ücretsiz olarak gösterime sunulacak. 
Son olarak 30 Nisan günü saat 16.00'da Toplum Bilimci, yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Emre Kongar "Köy Enstitüleri'nin Toplumsal Yansımaları" adlı söyleşi ve sonrasında kitap imzası ile Ayvalıklılar ile buluşacak. Haber Merkezi
 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli