Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık’ta ilk zeytin hasadı ve zeytinyağı sıkımı yapıldı

Ayvalık’ta ilk zeytin hasadı  ve zeytinyağı sıkımı yapıldı

13 Ekim Cuma günü zeytine minnet yürüyüşüyle başlayan 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali Cunda’da başlayan hasat, ardından

13 Ekim Cuma günü zeytine minnet yürüyüşüyle başlayan 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali Cunda’da başlayan hasat, ardından gerçekleştirilen zeytinyağı sıkımı ve düzenlenen renkli programlarla bu yıl da ilgi odağı oldu.  
Cunda Fora Glamping tesislerinde düzenlenen ilk hasat ve zeytinyağı sıkım etkinliğine; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri, İsmail Ok, Turhan Çömez, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, önceki dönem Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 
İlk hasat ve zeytinyağı sıkımı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin, Ayvalık’ın Türkiye’nin ve dünyanın bilinirliği en fazla olan zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin bulunduğu merkezlerden biri olduğunu hatırlattı. 
Ayvalık zeytinyağının adeta bağımlılık yaptığını dile getiren Başkan Ergin, Ayvalık markası ve zeytinyağını daha da etkin biçimde hatırlatmak ve bu yolla kalitesini ve tüketimini artırmaya yönelik katkıda bulunmak amacıyla bu yıl da 18. kez Zeytin Hasat Festivali’nde bir araya gelindiğini sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı