Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık’ta “Kadın Oyunları Festivali”

Ayvalık’ta “Kadın Oyunları Festivali”

Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü projelendirilen, Dünya’nın ilk kadın temalı tiyatro festivali, Kadın Oyunları Festivali'nin açılış gecesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Ayvalık’ta kapanışını yapan festival bu yıl deprem felaketinden dolayı, açılışını Ayvalık’ta gerçekleştirdi. Festival Ölü Kadınlar Diyarı oyunuyla perde dedi. Geceye Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin eşi Canan Ergin ile birlikte katıldı. Çok sayıda sanatseverin salonu doldurduğu festival bu yıl deprem felaketinden etkilenen kız çocuklarına destek için perde açtı ve beş gün boyunca birbirinden güzel oyunlarla Ayvalık’ta olacak. Festivalin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kadın oyunları festivalinin üçüncüsünde, Ayvalıklı sanatseverlerle bir araya gelmenin ve tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 
Deprem bölgesindeki kız çocuklarının eğitimlerinin aksatılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ergin “Bu nedenledir ki, hem gelen tiyatro ekipleri maddi destekte bulundular, hem de 5 kentte toplanacak tüm bilet paraları, depremde zarar gören kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak. Bugünden hariç 4 gün daha var, olabildiğince çoğalarak gelmenizi diliyorum, çünkü tiyatro iyidir, iyileştirir. İyi olmaya çok ihtiyacımız olan bugünlerde hepinize tekrar hoş geldiniz diyor iyi bir festival geçirmenizi diliyorum”. dedi. 
Festival programı: 23 Mart- Ölü Kadınlar Diyarı, 24 Mart- Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler, 25 Mart- Kertenkelenin Ardından, 26 Mart- Düğün Şarkıcısı , 27 Mart- Dünya Tiyatro Günü’nde kapanış oyunu Prima Facie.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı