Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık’ta ‘Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera Sergisi’

Ayvalık’ta ‘Köy Enstitüleri  Kitap ve Efemera Sergisi’

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi, Eğitimci-Koleksiyoner Haldun Cezayirlioğlu’nun “Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera” sergisine ev sahipliği yapıyor.

2 Mayıs akşamına kadar gezilebilecek olan serginin açılışı Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ayşe Urul tarafından yapıldı. 
Değişik konularda efemera toplayan, yaklaşık 60 bin adet kitap sahibi olan, eski ve değerli kitapları toplayarak “Butik Kütüphane” oluşturmaya çalışan Haldun Cezayirlioğlu, Köy Enstitülerinin kuruluşun 83. yıldönümünde Ayvalık’ta sergi açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. 
Serginin 10. Köy Enstitüsü sergisi olduğunu belirten Cezayirlioğlu, diğer temalarda açtığı sergilerle birlikte toplamda 23. sergisini açtığını, sergilerini daha önce Ankara, İstanbul, Kastamonu, Eskişehir, İzmir ve İzmit’te sanatseverler ile buluşturduğunu ifade etti. 
“Türk Eğitim Tarihi” ve “Köy Enstitüleri”, “Ankara Şehir Anıt ve Heykelleri”, “Türk Tıp Tarihi Görseli” ve “İslam Astronomisi”yle ilgili konularda araştırmalarının da bulunduğunu hatırlatan Cezayirlioğlu, “Ana tema olarak iki konuda koleksiyon oluşturmaya gayret ediyorum. Bunlardan ilki, Köy Enstitüleri Kitap ve Efemerasıdır. Bu koleksiyonumla ilgili olarak kütüphanemde 1200 farklı kitap ve çok sayıda efemera malzemesi var. Ayrıca; broşür, poster, fotoğraf ve diğer yazılı dokümanlarımda bulunuyor.” dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli