Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık’ta Ressam Arif Buz anısına sergi açıldı

Ayvalık’ta Ressam Arif Buz anısına sergi açıldı

Ayvalık’ın renkli yaşamını tuvale yansıtan, at arabaları, arka sokaklar, eski yapılar, romanlar ve tamamlayamadığı “Yörükler” çalışmalarıyla kent kültürüne vurgu yapan resimleriyle...

Ayvalık’ın renkli yaşamını tuvale yansıtan, at arabaları, arka sokaklar, eski yapılar, romanlar ve tamamlayamadığı “Yörükler” çalışmalarıyla kent kültürüne vurgu yapan resimleriyle bilinen ve geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz Ressam Arif Buz’un anısına Orhan Peker Sanat Galerisi’nde retrospektif sergisi sanatseverlerle buluştu. 
24 Ağustos 2022 günü akşamına kadar açık kalacak olan serginin açılışa sanatçının eşi Cemile Buz’un yanı sıra çocukları, arkadaşları, dostları, yakınları ve çok sayıda sanatsever katıldı. 
Açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Arif Buz’un tuvaliyle, fırçasıyla kent yaşamını tüm doğallığı ile resme yansıttığını belirterek, kaybından büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. 
Arif Buz’un bundan böyle eserleriyle yaşayacağını ifade eden Başkan Ergin, “Ressam Arif Buz, Ayvalık’taki insanların yaşam biçimini, kültürünü, gelenek ve görenekleriyle, giyim seçimlerini de resimlerine yansıtan çok özel stiliyle sadece Ayvalık’ta değil ülke genelinde bilinen ve tanınan değerli bir sanatçıydı. Kaybını, eksikliğini her zaman içimizde yaşayacağız.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli