Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ayvalık’ta sivrisineklere karşı dronlu mücadele başlatıldı

Ayvalık’ta sivrisineklere karşı dronlu mücadele başlatıldı

Ayvalık Belediyesi sivrisinek ve larva sorununun çözümü için dronlarla mücadele gerçekleştiriyor. Gece, gündüz ilaçlama araçları ve personeliyle ilaçlama yapan Ayvalık Belediyesi,

Ayvalık Belediyesi sivrisinek ve larva sorununun çözümü için dronlarla mücadele gerçekleştiriyor. Gece, gündüz ilaçlama araçları ve personeliyle ilaçlama yapan Ayvalık Belediyesi, sivrisinekle mücadelede tüm olanaklarını seferber etti. Dronla ilaçlamada ilk gün Nikita Deresi, Sarımsaklı ve Badavut’taki durgun sular ve sulak alanlar ilaçlandı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar ile devreye sokulan dronlar keşif ve ilaçlamada büyük kolaylık sağlıyor. Standart ilaçlamada ulaşılamayan gölet ve bataklık benzeri yerler baştan sona hava desteği dronla ilaçlanıyor.  
Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin, Ayvalık’ın yapı itibariyle sivrisinekle mücadelenin kolayca yapılabileceği bir yer olmadığını belirterek, geride kalan üç yılda sivrisinekle mücadelenin nasıl yapıldıysa bu yıl da aynı şekilde sürdürüldüğünü söyledi. 
Buna rağmen iklim değişikliğine bağlı olumsuz koşullar nedeniyle sivrisineğin bu yıl ilçe halkını rahatsız ettiğini gözlemlediklerini ifade eden Başkan Ergin “Bu yüzden, bu yıl standart yoğun mücadelenin yanında farklı yöntemler de deniyoruz. Sivrisinek üreten dereler, su birikintileri ve tüm noktalar temizleniyor, ilaçlanıyor fakat üzerinde ilaçlama yapılamayan bölgelere ulaşmak için de dron temin ettik. Dron aracılığıyla ilaçlama yapılmayan yer kalmıyor. Ümidimiz odur ki bu yıl da bu sorun ortadan kalkacak. Bunun için çalışıyoruz. En etkili ilacı alıp, sinekle mücadeleyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz bu konuda teyakkuzda.” dedi.  Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı