Babüroğlu, Atatürk’ü anlattı, duygulu anlar yaşandı

Babüroğlu, Atatürk’ü anlattı, duygulu anlar yaşandı

“Tarihin kıskandığı lider, Atatürk”

“Bandırma 6. Kitap Günleri”ne katılan Naim Babüroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatırken, izleyenleri duygulandırdı.

Konuşmasına Atatürk’ü “savaşın ustası, barışın efendisi” olarak nitelendirerek başlayan Babüroğlu, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşı ve Anafartalar Muharebesi’ni kazandığında 34 yaşındaydı. Bu savaşları kazanarak, 3 bin yıl öncesindeki Truva’nın ve Hektor’un intikamını aldı. Mustafa Kemal, 1881 yılında doğmuştur ama bu savaşlar, onun, doğduğu ve tarih sayfasına çıktığı yerlerdir.”

Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaşamı boyunca 14 kitap yazıp, 5 bin kitap okuduğuna dikkati çeken Babüroğlu, “Atatürk, Cumhuriyeti de bir gecede kurmadı. Gençlik yıllarından beri aklında hep devlet ve cumhuriyet değerlerini ülkeye kazandırmak vardı” dedi.

Atatürk’ü, “Tarihin kıskandığı lider” olarak değerlendiren Babüroğlu, şöyle konuştu:

“Bana bugün ‘Mucizelere inanır mısınız?’ diye sorarsanız ‘hayır’ derim. Ama Mustafa Kemal’in Türkiyesi ve kurduğu cumhuriyet bir mucizedir. Cumhuriyet, kadınlar için de bir devrimdir. Kadınlar, cumhuriyet sayesinde her alanda erkeklerle eşit duruma gelmişlerdir. Atatürk, 1933 yılındaki ‘Onuncu Yıl Nutku’nda ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ demişti. Hatay’ın Türk topraklarına katılması Atatürk’ün diplomatik başarısıdır. Atatürk demek, bilim, akıl ve umut demektir. Atatürk demek, umut, umut, umut demektir. Ülkemizden Atatürk ve Cumhuriyeti çıkarın, Afganistan kalır. Atatürk, asla ölmedi. Eğer gerçekten ölseydi, onu halen öldürmeye çalışan bu kadar tetikçi olur muydu? Atatürk, ölmedi ve halen ülkemizi yönetiyor. Atatürk’le, Cumhuriyetle kalmaya devam edin.”

ÖNDER BALIKÇI