Badem ağaçları erken çiçek açtı
Körfez Bölgesinde kısa süre önce yağan yağmurların ardından gelen soğuk havaya rağmen güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın canlanması ile birlikte badem ağaçları çiçeklerini açmaya başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 06 Şubat 2014 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 06 Şubat 2014 00:00
Badem ağaçları erken çiçek açtı
Körfez Bölgesinde kısa süre önce yağan yağmurların ardından gelen soğuk havaya rağmen güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın canlanması ile birlikte badem ağaçları çiçeklerini açmaya başladı.
Körfezde, badem ağaçları çiçek açarken, bu senede bademlerin yine erken çiçek açtığı bildirildi.
Çiftçi Cemil Demirbaş, her yıl bu günlerde Burhaniye`nin Kızıklı Köyünde bahçe içerisinde bulunan badem ağaçlarının çiçeklendiğini bu yılda aynısının yaşandığını söyledi.
Buraların sert ve soğuk rüzgârlardan korunduğunu ve iki gündür güneşin kendini göstermesiyle gelen yalancı baharla bademlerin tamamen çiçek açtığını ifade eden Demirbaş, "Bu ağaçlar önderlik eder ve diğerleri 10 ile 15 gün sonra canlanmaya başlarlar" dedi.
Bu seneki kış ayının sıcak ve serin geçtiğini söyleyen Çiftçi Cemil Demirbaş, Kazdağına bile bu sene azda olsa iki kez kar yağdığını ve hemen eridiğini işaret etti.
Bölgede sert kış mevsiminin genelde Mart ayı içerisinde olduğunu dile getiren Demirbaş, Edremit Körfezinde ki yeraltı sularının bu sene yeterli olmayacağının altını çizdi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

2

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

3

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

4

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

6

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

7

BANÜ’den huzurevinde etkinlik