BAGFAŞ denize deşarja devam ediyor
Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) denize sıvı deşarjı yaparken havadan görüntülendi.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2022 - Pazartesi 22:56
Güncelleme: 05 Eylül 2022 22:56
BAGFAŞ denize deşarja devam ediyor

Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) denize sıvı deşarjı yaparken havadan görüntülendi. Denize bırakılan sıvının ne olduğu bilinmezken, Marmara Denizi’nde devam eden kirlilik akıllara soru işareti getiriyor. 
Geçtiğimiz yıllarda Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj krizinin aktörlerinden birisi olduğu iddia edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca faaliyetleri durdurulan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş., iddiaya göre gerekli yükümlülükleri yerine getirerek tekrar faaliyetlerine devam ediyor. 
Havadan ve yerden görüntülenen fabrikanın bacalarından sarı ve siyah dumanların çıktığı görülürken, vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde ise sahilde balık ölümlerinin yaşandığı iddia ediliyor. Denizin üstünde atık bir tabakanın ve sahilin içler acısı olduğu da gözlerden kaçmadı. 
Sivil toplum kuruluşları ise yetkililerin konuyla ilgilenip denize sıvı deşarj yapılan sıvıların incelenmesi ve havaya salınan dumanların ne olduğunun açıklanmasını istiyor. 
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: BAGFAŞ denize deşarja devam ediyor
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı