BAGFAŞ’a 1.3 milyon TL ceza
Son günlerde basında ve kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Bağfaş Fabrikası'na, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulandığı öğrenildi.
Erdek Haber
Yayın: 17 Şubat 2025 - Pazartesi 22:10
Güncelleme: 17 Şubat 2025 22:20
BAGFAŞ’a 1.3 milyon TL ceza

Son günlerde basında ve kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Bağfaş Fabrikası'na çevreyi kirlettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ), çevreyi kirletmeye devam ettiği gerekçesiyle 1 milyon 337 bin 354 TL idari para cezasına çarptırıldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, fabrikanın emisyon salınımında ciddi uygunsuzluklar tespit edildi. Denetimlerin süreceği belirtilirken, fabrikanın deniz kirliliği konusunda da tehlike oluşturmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Diğer yandan vatandaşlar çevreyi kirletmeyi sürdüren fabrikaya uygulanan para cezasını yetersiz buldular.

Haber Merkezi

 

Anahtar Kelimeler: BAGFAŞ’ . milyon
  • Pazar 18.5 ° / 11.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 17 ° / 6 ° false
1

MAÇ SONU

2

Bandırmaspor, Çorumspor’u tek golle vurdu: 1-0

3

Başkan Akın, Milli Sporcuları ağırladı

4

Bandırma–Erdek yoluna güvenlik bariyerleri

5

Erdek Belediyesi’nde uyuşturucu semineri

6

Elektrikli bisikletten düşen kadın yaralandı

7

Başkan Akın, Erdek heyetinin taleplerini dinledi