Bağ-Kur affından 2 yıldan fazla borçlu olanlar faydalanacak
SGK, prim affıyla ilgili karmaşaya son noktayı koydu.
Bölge Haberleri
Yayın: 16 Aralık 2013 - Pazartesi 00:00
Güncelleme: 16 Aralık 2013 00:00
Bağ-Kur affından 2 yıldan fazla borçlu olanlar faydalanacak
SGK, prim affıyla ilgili karmaşaya son noktayı koydu. 
Bağ-Kur affı, 2 yıldan fazla prim borcu olanları kapsıyor. Bu kişilerin borç ve hizmeti siliniyor. Borcunu taksitlendirmek isteyene ise 3 aylık süre verilecek
Milyonlarca kişinin gözü yeni Torba Yasa`da
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ocak ayında Meclis`e sunulması beklenen yasada yer alan `prim affı` karmaşasına son noktayı koydu. Kurum yetkilileri, 6111 Sayılı düzenleme ile prim borcunu yapılandıranlara yönelik bir affın söz konusu olmadığını belirterek, taksitlerini aksatmamaları uyarısında bulundu.
Taksit ya da peşin
Bağ-Kur affı, 24 aydan fazla prim borcu olanları kapsayacak. Diğer bir ifadeyle 2 yıldan az olanlar bu kapsama girmeyecek. Bundan yararlanmayanın hem borcu hem hizmeti silinecek. Prim borcu olanlara 3 aylık süre verilecek. Taksitle ya da peşin ödeme imkânı tanınacak. Başvuru yapılmazsa otomatik olarak 24 aydan sonrakiler silinecek. Sigortaları da durdurulacak. Bu düzenleme ile esnaf icradan kurtulacak, SGK`nın da iş yükü hafifleyecek.
Bağ-Kur hesabı
İleriki yıllarda Bağ-Kur hizmet hesabını canlandırma imkânı olacak. Örneğin, 2016 yılında hizmet ihyası yaparak o günkü koşullara göre primleri yatırabilecek. İşveren prim borcu olan işverenlere yönelik bir düzenlemenin ise henüz gündemde olmadığı belirtiliyor.
Gelir testi için 2 aylık süre
18 yaşını dolduran, çalışmayan ve öğrenci olmayanların sağlık hizmetinden yararlanması için ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borcuna af geliyor. Tebligat aldığı halde gelir testine girmeyenlere 2 aylık süre verilecek. Buna göre, ödemesi gereken tutar belirlenecek. Borcu olanın faiz borcu silinecek ve bir yıl taksitlendirilecek.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

2

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

3

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

4

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

5

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

6

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

7

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu