Tarih: 07.07.2017 19:34

Bakan Eroğlu´ndan uyarı: "Yazlıkçılar, hayvanlarını bırakıp dönmesin!"

Facebook Twitter Linked-in

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, derneklerle de görüşerek hayvanlara daha geniş haklar tanıyan yasal düzenlemeyi yeniden gündeme aldıklarını açıkladı. Eroğlu, hayvanlara daha geniş haklar tanıyan ancak bir türlü çıkarılamayan yasal düzenlemeyi gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
BELEDİYELERİN BAHANESİ KALMADI
Eroğlu, bütün hayvanseverlerle, derneklerle oturup bu yeni yasa ile ilgili hazırlık yaptıklarını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
"Şunu söyleyebilirim. ´Avrupa, medeniyet falan´ diyorlar ama bunlar, hayvanlara önem vermezler. Ancak kendi evinde beslediği hayvan varsa ona değer verir ama sokak hayvanlarına izin vermez, uyuturlar. Onlar, öldürmeye ´uyutma´ diyorlar. Bizde uyutma kesinlikle yasak. Hatta öldüren, işkence eden herkese gerekli işlemler yapılıyor. Şu anda para cezası var. Kanun çıkınca hapis cezası gelecek. Pet shop´ları denetliyoruz, sıkıntılı durumlarda uyarıyoruz. Ancak kanun olmadığı için ceza kesemiyoruz. Kanun çıkınca pet shop´larda balık ve bazı kuş türleri dışında hayvan olmayacak. Kedi-köpek gibi hayvanlar üretim yerlerinde, güzel ortamlarda tutulacak ve satışlar, katalog üzerinden olacak. Kanun çıkana kadar da pet shop´larda bu hayvanların rahatını sağlamak bize düşüyor."
YAZLIKÇILAR, HAYVANLARINI BIRAKMASIN
Hayvanların sahiplendirilmesi gerektiğinin altın çizen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
"Hayvanların sahiplendirilmesi konusunda büyük bir seferberlik başlattık. Belediyelere yardımlar yapıyoruz. 83 bin 900 hayvan kapasiteli 231 hayvan bakım evinde 153 bin 591 hayvan kısırlaştırıldı. 175 bin 962 hayvan aşılandı. Beş kademeli çalışma yapıyoruz. Hayvanları aşılıyoruz, çip takıyoruz, küpeliyoruz, kısırlaştırıyoruz, sahiplendiriyoruz. 39 bin 393 hayvana çip takılarak sahiplendirildi. Belediyelere yer tahsis ediyoruz. 2017´de, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için 5 milyon lira ödenek verdik. Ayrıca 5 milyon lira da, yeni bakım evi yapmak isteyen belediyelere hibe destek sağladık. Böylece, ´paramız yok´ gibi bahaneleri kalmadı. Hayvanlara çip takılması çok önemli. Özellikle yazlığa gidenler, bir hayvan sahipleniyor ve sonra bırakıyorlar. Bu çok yanlış. Kanun çıktıktan sonra cezası büyük olacak. Bizim kültürümüzde hayvanların lokantalara, kafelere girmesi doğru değil. Rahatsız olanlar çıkabilir, çocuklar da korkabilir. Bazı hayvanlar yırtıcı olabiliyor. Bu hayvanların kontrollü olması gerekiyor. Ancak onlara lokantanın önünde, yanında uygun yerler yapılabilir."
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —