Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bakan Kurum Balıkesir’de Konuştu

Bakan Kurum Balıkesir’de Konuştu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Zağnos Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı, Kurum, açıklamasında Bakanlık olarak Balıkesir’e kazandırdıkları yatırımları ve hedef projeleri anlattı. Kurum “Ba

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Zağnos Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı, Kurum, açıklamasında Bakanlık olarak Balıkesir’e kazandırdıkları yatırımları ve hedef projeleri anlattı. Kurum “Bandırma 17 Eylül Mahallesi’nde, vatandaşımızın otopark sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyemizle birlikte otopark çalışmalarımıza en kısa sürede başlıyoruz” dedi.
Balıkesir’e 24 milyar 123 milyon Liralık yatırım yaptık
Kurum “Belediyemizle birlikte şehrimizi ihya ve inşa ediyoruz. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak şehrimize AK Parti hükümeti döneminde şu ana kadar 24 milyar 123 milyon lira yatırım yaptık. Bu yatırımların 4 milyar 514 milyon liralık kısmı halen devam ediyor. Şehrimizde toplam yatırım değeri 1 milyon 700 bin m2 alana sahip 9 adet Millet Bahçesi projemiz var. Bu millet bahçelerimizde 2’si açılışa hazır durumda. 4 millet bahçemizden 3’ünün yapım çalışması sürüyor. 1 millet bahçemizde ise yer seçimi aşamasındayız. Sosyal konut projelerimiz tüm hızımızla devam ediyoruz. 100 bin Sosyal Konut Projemiz kapsamında da 5 farklı projede 3 bin 599 Sosyal Konut üretiyoruz. TOKİ eliyle hayata geçireceğimiz 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Balıkesir’imize toplam 3 bin 900 konut kazandırıyoruz. İlk Evim Projemize şu ana kadar Balıkesirli hemşerilerimiz tarafından 42 bin başvuru yapıldı” şeklinde konuştu.
*Bandırma’ya katlı otopark
Tarihi meydanlarımızın dönüşümü kapsamında 45 İldeki toplam 80 meydanı yeniden ihya ettiklerinin altını çizen Kurum “Bu kapsamda Balıkesir’de Zağnos Paşa Meydanı Çevresi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Toplam yatırım bedeli 22,5 milyon lira olan projemizde sona doğru geldik ve inşallah bu eşsiz tarihi mirası çok yakında tarihi kimliğine kavuşturacağız; vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine, “tarihe vefa geçmişe saygı anlayışıyla” da Bandırma ilçemize meydan düzenlemesi yapımına tüm hızımızla devam ediyoruz. Bakanlığımız ve Balıkesir Büyükşehir Belediyemizle birlikte Gar arkasında vatandaşlarımızın rekreasyon alanı ve sosyal tesis olarak kullanabilmeleri için Sanat Sokağındaki 3 binanın restorasyonuna da bu yıl içerisinde başlıyoruz. Bandırma 17 Eylül Mahallesi’nde, vatandaşımızın otopark sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyemizle birlikte otopark çalışmalarımıza en kısa sürede başlıyoruz” ifadesini kullandı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bakan Kurum Balıkesir’ Konuştu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı