Tarih: 03.04.2019 17:45

Balık çeşitliliğindeki artış fiyatları düşürdü

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma ilçesinde günlerdir etkili olan kuvvetli rüzgarın ardından, yükselen hava sıcaklıkları hem tezgahlardaki balık çeşitliliğini arttırdı hem de fiyatlarda düşüşe neden oldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali´nde tezgahlardaki balık çeşitliliği artışı fiyatlarda düşüşe neden oldu.
Geçtiğimiz haftalarda havaların soğuması ve geceleri 5 derecelere varan hava sıcaklıklarının görülmesiyle birlikte balıkçı tekneleri denize açılamamış ve avlanan balık miktarında düşüş gözlendiği için balık fiyatları ciddi oranda zamlanmıştı.
2 Nisan itibariyle hava sıcaklığının 15 derecelere yükselmesi ve havaların iyi değerde gitmesinden dolayı balık tezgahlarında balık çeşidinden adeta şenliğe sebep oldu. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 30 TL´ye kadar yükselen dar gelirlinin en çok tercih ettiği balık olan hamsinin kilosu 20 TL´ye kadar geriledi. İstavrit ise 30 TL´den 15 liraya kadar düştü. Vatandaşlar, düşen fiyatları oldukça memnun karşılıyor ve en çok da hamsi ve uskumru balığını tercih ediyorlar.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —