Balıkesir Barosu tarafından Yeni Adli Yıl töreni düzenlendi
Tüm yurtta olduğu gibi 1 Eylül günü Balıkesir´de de yeni Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Eylül 2015 - Çarşamba 17:57
Güncelleme: 02 Eylül 2015 17:57
Balıkesir Barosu tarafından Yeni Adli Yıl töreni düzenlendi

Tüm yurtta olduğu gibi 1 Eylül günü Balıkesir´de de yeni Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.
Adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen tören Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başladı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek törende yaptığı konuşmada, Adaleti bir toplumda en üst değer olarak niteledi.
Balıkesir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Yılmaz, Adliye camiası olarak adaletin en kısa sürede yerine getirilmesi için çalışacaklarını belirterek, 2015-2016 adli yılının adalet camiası için başarılı geçmesini diledi.
Balıkesir Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı ise, "Hepimiz biliyoruz ki, yargının bütününü oluşturan üç unsurdan birisinin dışlandığı, etkisiz hale getirildiği durumlarda yargıdan, dolayısıyla adaletten söz edilemez. Yargının 3 unsurunu oluşturan yargıç, savcı ve avukatların işlevlerini tam olarak, her türlü etkiden, her türlü baskıdan ve her türlü engelden uzak, bağımsız bir biçimde gerçekleştirmeleri toplumsal güven ve huzuru, iç barışı sağlamanın gereği ve vazgeçilmez koşulu olduğunu vurgulamaktan hiç yılmadık. Bu sebeple de, yargının tüm bileşenlerinin en sağlıklı biçimde işlevlerini yerine getirebilmeleri için yapılan ve yapılacak olan düzenlemelerin, her türlü siyasi ve idari tasarrufun en objektif halini içermesi gerektiğini, aksi durumda adaletten söz etmenin mümkün olamayacağını her fırsatta dile getirdik.? diye konuştu.
Balıkesir Barosu tarafından düzenlenen törene hakim, savcı ve avukatlar ile adliye personeli katıldı.
Haber Merkezi

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ