Tarih: 26.01.2016 16:49

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 500 milyon borçlanma yetkisi istedi

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, son meclis toplantısında, 2016 yılı için 500 milyon lira borçlanma yetkisi istedi. Mecliste bulunan CHP´li Bandırma, Erdek, Manyas, Edremit ve Ayvalık belediye başkanları ve Büyükşehir meclis üyeleri, bu isteğe karşı çıkıp, ret oyu verirken öneri, mecliste çoğunluğu oluşturan AKP´lilerin oylarıyla kabul edildi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Güney Marmara Bölgesi ve Körfez´deki belediyeler olarak konuya itiraz etmelerinin nedenini şöyle açıkladı:
?Biz, borçlanma istemine karşı değiliz. Ancak, alınacak bu 500 milyon liralık borcun, Balıkesir merkez ve ilçelere dengeli olarak dağıtılmamasına karşıyız. Bu 500 milyon liralık paranın neredeyse % 90´ının, Balıkesir merkeze yapılacak yeni yatırımlar için kullanılmasına karşı olduğumuz için ret oyu verdik.?
TOPTAN YETKİ DE İSTENDİ
Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin son toplantısında, ildeki tüm belediye başkanlıklarının, Büyükşehir Belediyesi´nin her konudaki icraatları ile ilgili olarak ilçe belediye başkanlarının, Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na toptan yetki vermeleri isteği de tartışma yarattı. İldeki CHP´li belediye başkanları, bu isteğe karşı çıktılar. 

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:
?Bu istek, demokratik değildir. Büyükşehir Belediyesi, hangi konuda bizden yetki bekliyorsa, o konuyu toplantıya getirir, tartışırız. Eğer uygun görürsek yetki veririz, görmüyorsak vermeyiz. Böyle, her konuda peşin ve toptan yetki isteği olamaz.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın bu isteğinin, görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildiğini vurgulayan Mirza, ?Komisyondan da, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın isteği doğrultusunda bir karar çıkarsa, konuyu yargıya taşıyacağız? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —