Tarih: 04.10.2019 22:26

Balıkesir Şehir Hastanesi de Fay Hattı Alanında!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Şehir Hastanesi´nin deprem fay hattının yakınında olduğunu ve yaşanacak olası bir depremde büyük bir hasar alabileceğini açıkladı.
Beklenen Marmara Depremi konusunda tedirginlik yüksekken bir başka risk de Balıkesir´de yaşanıyor. Marmara Denizi´nde geçtiğimiz hafta yaşanan 6 büyüklüğündeki deprem sonrası depreme hazırlık konusunda açıklamalar yapılırken, Kahramanmaraş´ta Şehir Hastanesi´nin fay hattı üzerinde olduğu açıklanmıştı.
Benzeri bir durum Balıkesir´de de ortaya çıktı. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, 2000 yıldır hareketsiz olan fay hattının hemen yanına inşa edilen Balıkesir Şehir Hastanesi´ni Meclis gündemine taşıdı.
Jeoloji Mühendislerinin ve deprem uzmanlarının dikkatleri çektiği ve her 1000 yılda bir deprem yaratan Gökçeyazı Fay Hattı´nın 2000 yıldır hareketsiz olmasının deprem bilimciler tarafından tehlikeli görüldüğünü hatırlatan Aytekin, ?Uzmanlara göre Balıkesir´de hem Şehir Hastanesi hem Merkez Havaalanı bu depremden etkilenecektir. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, hep birlikte bu konuyu araştıralım, Balıkesir halkıyla da bu sonuçları paylaşalım istiyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —