Balıkesir Türkiye´nin ecza deposu olacak
Topraklarında yetişen yüzlerce endemik bitkiyle Türkiye´nin ecza deposu olabilecek potansiyele sahip olan Balıkesir´de, BAÇEM tarafından bu konuda çalışmalar başlatılacak.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Kasım 2019 - Perşembe 22:44
Güncelleme: 21 Kasım 2019 22:44
Balıkesir Türkiye´nin ecza deposu olacak

Topraklarında yetişen yüzlerce endemik bitkiyle Türkiye´nin ecza deposu olabilecek potansiyele sahip olan Balıkesir´de, BAÇEM tarafından bu konuda çalışmalar başlatılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu işbirliğiyle Türkiye´de ikincisi gerçekleştirilen Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler İstişare Toplantısı "Tıbbi Bitkiden Ürüne Değer Zinciri" Burhaniye´de bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nde (BAÇEM) yapıldı.
Çok sayıda bilim insanı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK gibi kurumların temsilcileri, ilaç firmaları temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları gibi sektörün lokomotifi olan misafirlerin katılımıyla yapılan çalıştayda standardize tohum eldesi, bitkisel üretim, standardize hammadde eldesi, ruhsatlandırma süreci, ürünlerin ticarileşme süreci gibi birçok başlıkta geleneksel bitkisel tıbbi ürünler üzerine toplantılar gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nden etkilendiğini açıkladı.
Bugüne kadar toplam 93 bin 376 adet fide ve fidan üretip üreticilere temini sağlayan, bünyesinde 110 çeşit bitki tohumu bulunduran Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nin kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atarak şehre katma değer ürettiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, böylesine önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
"Doğa kendi şifasını, kendisi üretiyor" diyen Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek "Bölgemizin sahip olduğu biyolojik çeşitlilikten yararlanarak doğadan elde edeceğimiz bu bitkileri sizlerle birlikte katma değeri yüksek ürünlere dönüştürebiliriz." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı