Balıkesir Türkiye´nin ecza deposu olacak
Topraklarında yetişen yüzlerce endemik bitkiyle Türkiye´nin ecza deposu olabilecek potansiyele sahip olan Balıkesir´de, BAÇEM tarafından bu konuda çalışmalar başlatılacak.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Kasım 2019 - Perşembe 10:44
Güncelleme: 21 Kasım 2019 10:44
Balıkesir Türkiye´nin ecza deposu olacak

Topraklarında yetişen yüzlerce endemik bitkiyle Türkiye´nin ecza deposu olabilecek potansiyele sahip olan Balıkesir´de, BAÇEM tarafından bu konuda çalışmalar başlatılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu işbirliğiyle Türkiye´de ikincisi gerçekleştirilen Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler İstişare Toplantısı "Tıbbi Bitkiden Ürüne Değer Zinciri" Burhaniye´de bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nde (BAÇEM) yapıldı.
Çok sayıda bilim insanı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK gibi kurumların temsilcileri, ilaç firmaları temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları gibi sektörün lokomotifi olan misafirlerin katılımıyla yapılan çalıştayda standardize tohum eldesi, bitkisel üretim, standardize hammadde eldesi, ruhsatlandırma süreci, ürünlerin ticarileşme süreci gibi birçok başlıkta geleneksel bitkisel tıbbi ürünler üzerine toplantılar gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nden etkilendiğini açıkladı.
Bugüne kadar toplam 93 bin 376 adet fide ve fidan üretip üreticilere temini sağlayan, bünyesinde 110 çeşit bitki tohumu bulunduran Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nin kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atarak şehre katma değer ürettiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, böylesine önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
"Doğa kendi şifasını, kendisi üretiyor" diyen Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek "Bölgemizin sahip olduğu biyolojik çeşitlilikten yararlanarak doğadan elde edeceğimiz bu bitkileri sizlerle birlikte katma değeri yüksek ürünlere dönüştürebiliriz." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı