Balıkesir Üniversitesi´nde çifte organ nakli
Sağlık Bakanlığı yetkililerince 5 Ağustos 2015 tarihinde ruhsatlandırılan Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi kısa sürede ilk nakillerini gerçekleştirdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Kasım 2015 - Cumartesi 21:43
Güncelleme: 21 Kasım 2015 21:43
Balıkesir Üniversitesi´nde çifte organ nakli

12 Kasım 2015 Perşembe canlıdan canlıya nakil ve de kadavradan canlıya nakil olmak üzere aynı gün içerisinde iki böbrek naklini birden başarıyla gerçekleştiren merkez ilimiz adına gurur kaynağı oldu.
Donör çıkarımında öncü olan Balıkesir, Böbrek Nakli Merkezinin aktif katkılarından sonra Üniversite Hastanesiyle de Organ Nakli´ne verdiği önemi gösterdi.
Nakillerin ardından Balıkesir Üniversitesi Hastanesine ziyarette bulunan Balıkesir Organ Nakil İl Koordinatörü Dr. Nil Solmaz Köse; Başhekim Prof. Dr. Tunay Karlıdere vee Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar´a tüm ekip adına teşekkür etti.
Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar ise ?Prof. Dr. Hayrullah Derici ve tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte 2 nakil birden gerçekleştirdiklerini, nakil sonrası hastaların durumunun iyi olduğunu? söyledi.
Dr. Yıldar ayrıca "Bu nakillerin bir başlangıç olduğunu sayıyı daha da arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını" sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı

2

Erdek Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

3

BANDIRMA’DA DENETİMLER 2026 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

4

İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal’dan Erdek’e Eğitim Ziyareti

5

Bandırma’ya Avrupa standartlarında altyapı: 200 bin kişiye hizmet verecek

6

Efsane krampon Cavit Aydın hayatını kaybetti

7

Cenk Altındağ’dan Erdek Esnafına Güçlü Gelecek Sözü