Balıkesir 112 acile araç takviyesi

Balıkesir 112 acile araç takviyesi

Sağlık Bakanlığı, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla, İl Ambulans Kontrol Merkezine 6 ambulans takviyesi yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla, İl Ambulans Kontrol Merkezi`ne 6 ambulans takviyesi yaptı.
Ambulanslar törenle teslim edildi
Ambulans teslim törenine Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Mustafa Alp Akoğlan,  İl Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, il sağlık müdür yardımcıları, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı,  davetliler ile 112 Acil çalışanları katıldı.
İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, açılışta  ambulansların özellikleriyle ilgili bilgi verdi.
Akoğlan "Bakanlığımız dan Balıkesir`e değeri 1 milyon 82 bin lira olan 1 adet obez, 1 adet 4x4 kar paletli ambulans ve 4 adet de acil yardım ambulansı tahsis edildi. Balıkesir`de ilk kez hizmete giren obez ambulansı 300 kg ağırlığa kadar olan hastalara ve yoğun bakım hastalarına hizmet verecek şekilde hazırlanan özel ambulans. İl Ambulans Kontrol Merkezi`nde ambulans sayımız 33`e ulaştı. Balıkesir`de kentsel vakalarda ilk 10 dakikada kırsalda ise 30 dakikada ulaşma hedefinde % 97 gerçekleşme sağladık" dedi.
Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur "Balıkesir`in sağlık yatırımları açısından şanslı bir il olduğunu belirtti.
Bütün ilçe merkezleri ve il merkezinde sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verildiğine değinen Uğur, "Tıp Fakültesi Hastanesi`nin hizmete geçmesiyle sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise, sağlıkta ilk müdahalenin önemine dikkat çekerek, Balıkesir`de 112 olarak standartların üzerinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
"112 hizmetleri hususunda Balıkesir`in oldukça başarılı bir il olduğunu törene katılanlara anlatan Turhan, "Toplam 42 ambulans halkımıza hizmet vermektedir. Ambulansların yanında ihtiyaç olduğunda kısa sürede ambulans helikopter ve uçak hizmeti verilmesi, geldiğimiz nokta açısından önemlidir. İlimizde sağlık politikamız olarak  vatandaşımızın tedavi ve operasyonları için bir başka şehre gitme ihtiyacını ortadan kaldırmanın yanında, sağlık turizminde de söz sahibi olmaktayız. Balıkesirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.