Balıkesir Barosundan 30 Ağustos mesajı
Balıkesir Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baronun açıklamasında Müdafa-i Hukuk felsefesine dikkat çekildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Ağustos 2013 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 29 Ağustos 2013 00:00
Balıkesir Barosundan 30 Ağustos mesajı
Balıkesir Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baronun açıklamasında Müdafa-i Hukuk felsefesine dikkat çekildi.
Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı imzasıyla basına gönderilen Zafer Bayramı mesajında şu görüşler dile getirildi: "30 Ağustos 1922 Zaferi, yalnızca ulusal tarihimizin değil, dünya tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birisidir. Çünkü, bu zafer tüm mazlum uluslara, hatta tüm insanlığa, özgürlük ve kurtuluşa; başı dik, onuruyla yönelişin örneğidir. 26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustosta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül`de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutlarken özellikle belirtiyoruz ki, zaferimizin temelinde ulusumuzun kendisine olan güveni ve inancı vardır. Temelin harcı da Müdafa-i Hukuk felsefesidir. İnsanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleştirilebileceğinin bu en güzel örneği, canı ve kanı pahasına da olsa ulusumuz tarafından gerçekleştirilmiştir. Hukuk Devletinin ve hukukun savunucuları, uygulayıcıları, Balıkesir Barosu mensupları olarak, Ulusumuzun ve Balıkesir Halkının bu büyük bayramını yürekten kutlarken; sevgili önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı saygıyla anıyor; çağdaşlaşma yolundaki laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yaşatmak kararlılığında olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti`nin, bu yolda sarsılmaz adımlarla ilerlemesine ilişkin sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı