Tarih: 23.09.2024 11:53

Balıkesir CHP Gençlik Kolları'nda Uyar dönemi başladı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir İl Gençlik Kongresi, heyecan dolu bir seçim atmosferinde gerçekleşti. Gençlik Kolları Başkanlığı için yarışan iki adaydan, Umut Necati Uyar ile Berkan Yıldırım’ın mücadelesi sonucunda, Umut Necati Uyar kullanılan oyların çoğunluğunu alarak yeni başkan seçildi.

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye katılanlar arasında Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP PM Üyesi Mehmet Tüm, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı il ve ilçe yöneticileri ile üyeler katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Genlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Ülkem Uruk yaptı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından seçim gerçekleştirildi. “Beyaz” ve “Mavi” listelerin yarıştığı kongrede, genç üyeler adaylar Umut Necati Uyar ile Berkan Yıldırım arasında seçim yaparak oylarını kullandı. Seçimin sonucunda aldığı oyla rakibini geride bırakan Umut Uyar yeni CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı oldu.
Seçimde 239 delege oy kullandı. Umut Necati Uyar 129 oyla Başkan seçilirken, Berkan Yıldırım 109 oy aldı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Bugün gerçekleştirilen ve kaybedenin olmadığı partimizin Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanlık seçiminde, sandıktan çıkan sonuca göre Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Umut Uyar’ı tebrik ediyor, kendisine ve yönetim kurulunda yer alan gençlerimize başarılar diliyorum. Seçimde yer alan başkan adayı kardeşim Berkan Yıldırım’ı da sürece sunduğu katkıdan dolayı kutluyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Parti’mizin gençleriyle daima yan yana, omuz omuza iktidar mücadelesini sürdüreceğiz. Yolları açık ve aydınlık olsun.” dedi.

Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —