Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir genelinde müzik yasağı saatleri belli oldu

Balıkesir genelinde müzik yasağı saatleri belli oldu

Balıkesir Mahalli Çevre Kurulu; Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara başkanlığında 29 Mart 2023 tarihinde toplanarak bir dizi karar aldı.

Alınan kararlara göre Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Edremit, Erdek ve Marmara ilçelerinde müzik yasağı saat 01.00’e uzatıldı.   
BASKİ Genel Müdürlüğü’nde yapılan Balıkesir Mahalli Çevre Kurulu sonucunda Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara başkanlığında kararlar alındı. 
Karar verilen maddeler arasında yer alan 6. Madde kapsamında; İl genelinde faaliyet gösteren münferit sanayi tesisi, tatil siteleri, otel, motel, yazlık site…vb. yerlerde atık su altyapı sisteminin olmadığı yerlerde, çalışan/konaklayan sayısının 84 kişi ve üstü olması durumunda atık su arıtma tesisi yapılmasına karar verildi.   
Gündeme gelen konulardan biri olan müzik yasağının belirli ilçelerde uzatılması da 8. Madde ile kabul edildi. Söz konusu 8. Maddeye göre Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Edremit, Erdek ve Marmara ilçelerinde müzik yasağı 01.00’e, Balıkesir’in diğer ilçelerinde ise 24.00’da müzik yayınının sona ermesi kararlaştırıldı. 
Bahsi geçen 8. Madde şu şekilde: 
Madde 8: İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 10.05.2022 tarihli ve 29914 sayılı Eğlence Yerlerinde Müzik Yayınları” konulu Genelgesinin “2872 sayılı Çevre Kanunu, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri/sınırlamaları saklı kalmak kaydıyla ülke genelinde müzik yayını yapılabilme süresi saat 01:00’e kadar uzatılmıştır” hükmü ve Bakanlığımızın 30.11.2022 tarih ve 32029 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği”nin 5. maddesinin 2. bendinin d fıkrası “İl Müdürlükleri, illerde bu yönetmelik hükümlerinin uygulanmasında, çevresel gürültünün kontrolü ve yönetimi amacıyla il özelinde karar verilmesi gereken hallerde İl Mahalli Çevre Kurulu toplantılarını düzenlemekle yetkili ve sorumludur.” ile Yönetmeliğin Ek-2, 9. maddesi “Müzik yayını yapan işyerlerinin çalışma saatleri, yaz ve kış dönemi, yörenin özellikleri, stratejik gürültü haritaları ve eylem planları dikkate alınarak İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile kısıtlanabilir” hükümleri kapsamında;  İlimizde yerleşim alanları içinde faaliyet gösteren kapalı (Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği’nde eğlence yerleri için getirilen sınır değerleri sağlayacak şekilde, tüm cepheleri ve üstü betonarme ve/veya cam, çift cam ve/veya çelik konstrüksiyon ve/veya ahşap vb malzeme ile kapatılmış yapılardır) müzik yayını yapan işyerlerinde müzik yayınının saat 01:00’da sonlandırılmasına, İlimiz Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Edremit, Erdek ve Marmara İlçelerinde yerleşim alanları içinde faaliyet gösteren açık (Tüm cepheleri ve üstü açık olan eğlence yerleridir), yarı açık (En az bir cephesi ve/veya üstü açık olan eğlence yerleridir) müzik yayını yapan işyerlerinde müzik yayınının saat 01:00’da sonlandırılmasına, Bu ilçeler haricindeki diğer ilçelerde faaliyet gösteren açık, yarı açık müzik yayını yapan işyerlerinde müzik yayınının saat 24:00’da sonlandırılmasına, karar verilmiştir.” Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli