Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Balıkesir, Gönül Elçileri Projesine kilitlendi

Balıkesir, Gönül Elçileri Projesine kilitlendi

Başbakan Erdoğanın eşinin himayesinde tüm Türkiyede başlatılan Gönül Elçileri Projesinin Balıkesirde başarılı olabilmesi için başlatılan çalışmalara hız verildi.

Başbakan Erdoğan`ın eşinin himayesinde tüm Türkiye`de başlatılan "Gönül Elçileri Projesi"nin Balıkesir`de başarılı olabilmesi için başlatılan çalışmalara hız verildi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan`ın önderliğinde gerçekleşecek Gönül Elçileri Projesi`nin Balıkesir ayağının tanıtımı devam ediyor.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesi bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.
Projenin yaygınlaştırılmasına yönelik uygulama stratejileri kapsamında Gönül Elçileri Projesini tanıtmak ve Alt Proje olarak ilk altı aylık süreçte uygulanacak Koruyucu Aile modeli hakkında bilgilendirme toplantısına Balıkesir protokolü, kamu kurumları-kuruluşları, il daire müdürlerinin eşleri ve bayan il müdürü ve şube müdürleri katıldı.
Balıkesir Valisinin eşi Nurhan Turhan, toplantıda, Gönül Elçileri projesini ayrıntılı olarak açıkladı.
Projeye ilişkin Gönül Elçiliği tanımı, böyle bir projeye neden ihtiyaç duyulduğu, hangi aşamaları olduğuna ilişkin bilgi veren Nurhan Turhan, bu proje ile toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyledi.
Toplum kalkınmasında gönül elçilerinin amaçlarını sıralayan Nurhan Turhan, gönül elçilerinin hizmet vereceği gruplar arasında;  kadın, çocuk, engelli, yaşlı, madde bağımlıları, yoksullar, Gazi ve Şehit Ailelerinin öngörülen gruplar arasında olduğunu belirtti.
Sunum esnasında Turhan, Gönül Elçisi olmak üzere ilk başvuru formunu doldurdu. Katılımcılardan başvuru formlarının doldurularak desteklerini isteyip, projenin Gönül Elçileri pastası birlikte kesildi.
Turhan, projenin Balıkesir`de istenilen düzeyde gerçekleşebilmesi için tanıtım toplantılarının aralıksız süreceğini belirtti. 
Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatma Güneş Bayram`da hizmet alanları ile ilgili sunumunun ardından, Koruyucu Aile Yönetmeliği hakkında bilgi aktardı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı