Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir hayvancılığın en iyisi olma yolunda

Balıkesir hayvancılığın en iyisi olma yolunda

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçede toplam 250 üreticiye; 2 bin 500 dişi ve 250 erkek küçükbaşın dağıtılacağı “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” İvrindi’den başladı.

İvrindi’li üreticilere hayvanlarını teslim eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Tarım ve hayvancılık ile ilgili her şeyde ilk 5’in içindeyiz. Biz ilk 5’teyiz değil, birinciyiz demek için uğraşıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için devreye aldığı “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” ile hem hayvancılıkta verim artıyor hem de üreticilere büyük destekler sağlanıyor. Proje kapsamında Büyükşehir bu yıl İvrindi, Kepsut, Dursunbey, Sındırgı ve Savaştepe’de 50’şer üreticiye yüksek damızlık kalitesine sahip 10 dişi, bir erkek küçükbaş hayvanı % 75 hibeyle dağıtacak. 5 ilçede toplam 250 üreticiye 2500 dişi ve 250 erkek küçükbaş hayvanın dağıtılacağı proje İvrindi’de başladı. 
Kura ile belirlenen İvrindi’li 50 kişiye damızlık hayvanlarını teslim eden Başkan Yılmaz, bu şehrin Balıkesir Kuzusu gibi marka bir değerinin olduğunu belirterek “Bu özel ve marka değerimizi geliştirecek projeler yürütüyoruz” dedi. 
Şehirde büyük bir kırsal kalkınma hamlesi başlattıklarını, yalnızca 2023’ün başından bu yana geçen 5 ay gibi kısa bir sürede üreticilere desteklerinin 40 milyon TL’ye ulaştığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Damızlık Üretim Tesislerini kurmaya Kepsut’ta başladık. İvrindi, Dursunbey, Sındırgı ve Savaştepe ile devam ediyoruz. Şuan 5 üretim tesisimiz var. 2,5 yılda ürettiğimiz 3200 küçükbaşı üreticilerimize dağıtacağız” açıklamasında bulundu. 
Balıkesir Kuzusunun kalitesinin korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Vatandaşımızı zenginleştiren güzel işler yapıyoruz. Bugün damızlık hayvanlarını teslim alan 50 vatandaşımıza hayırlı, uğurlu olsun. Bu işin sürdürülebilirliğini sağlamak artık onların işi. Bu iki sene sonra iyi bakılırsa çok ciddi bir sürü demek. Ben İvrindi’li üreticilerimize güveniyorum, onların yanındayız. Arı yetiştiricilerimiz ve seracılarımızın da yanındayız.” dedi. 
Başkan Yılmaz’dan sonra söz alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan övgüyle bahsetti.   Haber Merkezi
 



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı