Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Balıkesir Valisi Ahmet Turhanın başkanlığında bir araya geldi. Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Ahmet Turhan başkanlığında gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın başkanlığında bir araya geldi.
Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Ahmet Turhan başkanlığında gerçekleştirildi.
Balıkesir Özmerkez`deki İl Genel Meclisi Salonu`nda yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Beldelerin Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri ile yatırımcı kuruluşların birinci derecede sorumluları katıldı. 
Toplantıda konuşan Vali Turhan, ilimizde 592 projenin olduğunu söyledi.
Toplam proje miktarının 3 milyar 459 milyon 825 bin lira olduğunu ifade eden Vali Turhan, "Önceki yılın harcamaları yaklaşık 1,5 milyar TL., 2012 yılı ödeneği ise 443 milyon TL.dir. Bugüne kadar projelere harcanan miktar 254 milyon TL.`dir. İlimizdeki 592 proje içinden 105 tanesi tamamlanırken, 296`sı ise halen devam etmektedir. İhale aşamasında olan projelerin sayısı ise 74, başlamayan proje sayısı 114`tür. Fiziki gerçekleşme oranı ise yaklaşık yüzde 68 seviyesinde iken, nakdi gerçekleşme ise yüzde 57`dir." dedi.
Balıkesir İl Koordinasyon Kurulunda söz alan üyelere koordinasyonu gerektirecek konu ve sorular varsa sorularak gerekli cevaplar alındı. Çözüm yolları hususunda mutabakat sağlandı. Toplantıda yatırımcı kuruluşların yetkilileri çalışmalar hakkında bilgi verildi. 
İnsan odaklı hizmet öncelikli olmalı
Koordinasyon toplantısını değerlendiren Vali Turhan, "İdarecilikteki temel felsefemiz insan odaklı hizmet olmalı" dedi.
Yapılan görev ve sınırların, hukuk ve mevzuatla belirlendiğini söyleyen Turhan, "Yapılan işler hukuki olmalı, ayrıca mesleki terbiye ve eğitimden kaynaklanan vicdani yönü olmalıdır." dedi.
İlimizde yürütülen hizmetlerde, halkın kamu hizmetinden memnuniyetini nasıl artırabiliriz gayreti ve çabası içinde olunması gerektiğini belirten Turhan, "Öncelikle hukuki olmalı ve kamu hizmeti vatandaşa en kısa sürede iletilmeli. İnsanlarımızın temel sıkıntısı taleplere ilgisiz kalınması veya gecikmedir" diye konuştu.
Vatandaşların kamu hizmeti taleplerinin en kısa sürede yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Turhan,  şikayetler ve talepler kurum müdürleri tarafından gözden geçirilmeli, talepler karşısında kısa sürede cevap yazılması gerektiğini anlattı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı