Balıkesir`de Ticaret Odası üyelerinin kümelenme potansiyeli için hazırladığı 41 bin 700 lira bütçeli Balıkesir iş dünyasının `Kümelenme Potansiyelinin Ölçülmesi` projesine Güney Marmara Kalkınma Ajansı`ndan hibe desteğinin verildiği bildirildi.
Balıkesir Ticaret Odası`nın hazırladığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın desteklediği Balıkesir iş dünyasının `Kümelenme Potansiyelinin Ölçülmesi` projesi yürürlüğe girdi.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir iş dünyasının ekonomik görüntüsünün tespiti ile sektörlerin güçlü zayıf yanlarının belirlenip, rekabet gücünü artıracak projelerin ortaya konulacağını belirtti.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Başkanı Balıkesir Valisi Ahmet Turhan tarafından imzalandı.
İmza töreninde konuşan Vali Ahmet Turhan "Balıkesir önümüzdeki süreçte hızla bir sanayi şehri olacak. Büyükşehir, otobanlar ve hızlı tren ile birlikte Balıkesir`de hızlı bir değişim ve gelişme söz konusu olacak. Bu kapsamda özellikle yerel dinamiklerin etkisi 2023 vizyonunda Balıkesir`in temel hedefi olan 7-8 milyar dolar olan ihracat hedefine ulaşma hususunda yerel dinamiklerin doğru kullanılması çok önemli.
Bizim de Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak Ticaret Odamızın özellikle mevcut işletmelerin yeniden gözden geçirilmesini, kümelendirilmesinin yapılmasını çok önemli buluyoruz. Mesele sadece bir hibe ve destek meselesi değil. Kalkınma Ajansları bölgesel kalkınma farklılıklarını ortadan kaldıran ve bölgemizin kalkınmasında öncülük rolü oynayan, koordine eden, müşavirlik hizmeti veren önemli bir kuruluş. Bu kuruluşlun sivil toplum örgütleriyle, üniversiteyle iş birliği yapması bölgemizin gelişmesi ve kalkınması açısından hayati önem taşıyor." dedi.
Ermişler: "Önce durum tespiti ardından proje"
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, kümelenme potansiyelinin ölçülmesi başlıklı proje ile Balıkesir iş dünyasının resmini çekerek, ekonomik görüntüsünü çıkaracaklarını söyledi.
Ermişler, "Bizler Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak, bu zamana kadar bu tarz bir proje yapılmamış olmasının eksikliğini hissederek harekete geçtik ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın desteği ile bu projede buluştuk. Projemiz ile üyelerimiz tek tek incelenerek, sektörleri ayrıntılı bir şekilde belirlenecek ve bu belirmeler sonucunda şehrimizin sektörlerinin güçlü ve zayıf yanları ortaya konulacak. Bundan sonra ise rekabet gücünün arttırılması ve diğer destekleyici faaliyetler için yeni projeler tasarlayarak bölgemizin ekonomik gücünü, refah seviyesini arttırmak için çalışmalar yapmayı planlanmaktayız." dedi.