Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir İş-Kur 2013te 13 bin kişiye iş buldu

Balıkesir İş-Kur 2013te 13 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve İş Kurumu Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, 2013 yılında kayıtlı iş arayan 50 bin 107 kişinin, iş görüşmesi için çeşitli işyerlerine yönlendirildiğini söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu Balıkesir  İl Müdürü Nazım Balcı, 2013 yılında kayıtlı iş arayan 50 bin 107 kişinin, iş görüşmesi için çeşitli işyerlerine yönlendirildiğini söyledi.
Balcı, 2013 yılında kayıtlı iş arayan 50 bin 107 kişinin, iş görüşmesi için çeşitli işyerlerine yönlendirildiğini belirtti.
Balcı, "Bu vatandaşlarımızdan 13 bin 451 kişi işe yerleştirildi. Bir önceki yıl işe yerleştirme sayısı, toplam 9 bin 934 idi. Bir önceki yıla göre yaklaşık % 35 artış meydana geldi." dedi.
Geçen yılın çok verimli geçtiğini, toplam 5 bin 124 işyerini ziyaret ederek çeşitli araştırmalar yaptıklarını anlatan Nazım Balcı, "İlimizdeki 16 istihdamlı işyerlerinin tamamını ziyaret ettik. Ayrıca Bigadiç, Susurluk ve Bandırma ilçelerindeki bir artı istihdamlı işyerlerinden seçtiğimiz yerler de dahil. Bu ziyaretlerdeki hedefimiz, işverenlerimizin açık işleri varsa onları almak, kurum hizmetlerini tanıtmak ve bu anlamda işbirliğini sağlamaktır." şeklinde konuştu.
Balıkesir genelinde özel sektörün geçen yıl 70 bin kişiyi işe aldığını, önceki yıllarda bu sayının çok düşük olduğuna dikkat çeken Balcı, "Yaklaşık işe alınan her beş kişiden biri, İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından işe yerleştiriliyor. Yıl içinde yaklaşık 2 bin 500 kişiye yönelik meslek edindirme kursları gerçekleştirdik. Bunları yaparken bir taraftan iş arayanlara, bir taraftan da dezavantajlı gruplara yönelik kurslarımız yapıldı. Kadınlar, engelliler, eski hükümlülere yönelik kurslarımız da oldu. Bunların dışında toplum yararına projelerimiz de oldu. Balıkesir genelinde 300 kişi, bu program çerçevesinde çeşitli kurumlarda sekiz ay boyunca çalışıyor, ücretlerini biz ödüyoruz." dedi.
Kurum olarak girişimcilik kursları da düzenlediklerini ifade eden Nazım Balcı, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız, bu kurslara ciddi ilgi gösterdi. KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz kurslara 500 kişi katıldı. Bunlardan 180`i kendi işini kurdu. Daha önemlisi, açılan işyerlerinde 240 vatandaşımıza istihdam sağlandı. Geçen yıl toplam 7 bin 334 kişinin işsizlik sigortasından faydalanmak için müracaat etti. Bunlardan 4 bin 736 kişi işsizlik ödeneği hak etti. Yıl içerisinde bu vatandaşlarımıza, toplam yaklaşık 12,5 milyon lira ödeme yapıldı."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı