Balıkesir Rahmi Kula Anadolu Lisesi´nde, Kod 10.0 Balıkesir Projesi kapsamında Robotik ve Kodlama Atölyeleri açıldı.
Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen, ´Kod 10.0 Karesi Kodluyor´ projesi kapsamında, 7 robotik ve kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.
Robotik ve kodlama atölyelerinin açılışının yapıldığı törene; Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, öğretmenler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
KOD 10.0-KARESİ KODLUYOR
Proje kapsamında Rahmi Kula Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Şehit Profesör Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi ve Karesi Kent Konseyi binasında kodlama çalışmaları yapılması için laboratuvarlar açıldı.
Düzenlenen törende bir konuşma yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "Google tarafından düzenlenen kodlama projesi ile dünyada 25 proje ödül almaya hak kazandı. Balıkesir, Türkiye´den ödül alan tek şehir oldu. Bugün Kod 10.0 Projesi için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a teşekkür ediyorum. Bundan bir süre önce Balıkesir Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Karesi Belediye Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğümüz Matematik Cepte Projemizi tanıtmak üzere Milli Eğitim Bakanımız ile beraber olduk. Yaklaşık 2 saate yakın bakanımıza projemizi anlattık. Bu güzelliklerin inşallah devam edeceğine inanıyorum. Hedefimiz Türkiye ile değil, dünya ile yarışmak." dedi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´da, "Bir yerel yönetici olarak öncelikle Sayın Vali´me teşekkür etmek istiyorum. Çünkü eğitime bu kadar önem veren bir valinin ve kaymakamın olduğu yerde bizim duyarsız kalmamız mümkün değil." dedi.
Vali Ersin Yazıcı ise, "Sanayi tesislerine girdiğimde hiç atlamadan sorduğum soru şu; ürettiğiniz makine hangi ülkede üretilmiş diye soruyorum. Aldığım cevap çok üzücü. Siz bizim yaşımıza geldiğinizde sizden sonrakilere ülkeyi devrederken o güzel makinelerin yazılımları Türk mühendislerine ait olsun. Bu ülke, bizler büyük bir milletin torunlarıyız. Dünyanın birçok ülkesine adaletle hükmettik. Bu ülke 300-400 yıllar öncesi en iyi, en iyi silahı biz üretiyorduk. 10-15 yıl öncesine kadar askere aldığımız tüfekler ya Rus ya da Amerikan silahıydı. Gelişim çağında bu teknolojik dönemde söz sahibi olmak için dünyada ses getirecek yeni yazılımları yapmamız lazım. Dünya ile yarışmak için daha iyi koşulların uygun olması lazım. Türkiye´nin yarınlara uzanan yolunu hep birlikte yürüyeceğiz. Daha güzel bir ülkeyi gelecek nesillere teslim etmeniz için size başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, Robotik ve Kodlama Atölyelerinin açılışını yaptıktan sonra öğrencilerin yaptığı çalışmaları izleyerek, bilgi aldı.
Haber Merkezi