Balıkesir´de GMKA Mali Destek Projelerinin imzaları atıldı

Balıkesir´de GMKA Mali Destek Projelerinin imzaları atıldı

2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından ?Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi - 2?, ?Turizmin Geliştirilmesi? ve ?Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı? Mali Destek Programları konulu Mali De

2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından ?Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi - 2?, ?Turizmin Geliştirilmesi? ve ?Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı? Mali Destek Programları konulu Mali Destek Programı kapsamında, tamamlanan değerlendirmeler sonucu başarılı bulunan proje sahipleri ile imza törenleri gerçekleştirildi.
GMKA Balıkesir hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine; Ayvalık Kaymakamlığı´nın ?Kadı Camii Koruma ve Çevre Düzenlemesi?, Havran Belediyesi´nin ?Osmanlı´dan Yadigar Saklı Cennet: HAVRAN?, Ayvalık Ticaret Odası´nın ?Ayvalık Doğal Yaşamı Koruyor?, Edremit Kaymakamlığı´nın ?Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor?, Bigadiç Belediyesi´nin ?Markalaşma Yolunda Bigadiç?, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkesir 2. Bölge Müdürlüğü´nün ?İDA´nın Mitolojik Tarihi ve Efsaneleri Cam Seyir Terası ile Buluşuyor? projeleri ile proje imza törenleri gerçekleştirildi.
Bununla birlikte, Balıkesir´de destek almaya hak kazanan Üniversiteler, Meslek Yüksekokulları, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile KOBİ´ler başta olmak üzere ilgili proje sahiplerinin sözleşmeleri imzalandı.
2018 yılının ilk yarısında uygulamasına geçilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programının devamı niteliğinde olan Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi - 2 Mali Destek Programı; TR22 Güney Marmara Bölgesi turizm potansiyelinin etkin ve yenilikçi yöntemler kullanılarak dört mevsim gerçekleştirilebilir turizm faaliyetleri ile marka değerinin ve turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla KOBİ´ler, dernekler ve vakıflar için Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile kâr amacı gütmeyen kurum kuruluşlara yönelik Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı; atılan imzalarla ile hayata geçecek. Bu sayede Bölge için toplam 37,5 milyon kaynak kullandırılacak.
İmzalanan projeler için Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi - 2 Mali Destek Programı ile maksimum 15 ay uygulama süresi ve azami 1 milyon TL destek verilecek. Program için belirlenen öncelikler; Mesleki eğitimde kalitenin yenilikçi model ve yöntemler kullanımıyla artırılması, İş dünyası ile meslek eğitimi veren kurumlar arasında işbirliğinin artırılması, Mesleki eğitime erişimde güçlük çeken kesimlerin mesleki eğitime erişiminin sağlanması olarak belirlenmişti.
Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile maksimum 15 ay uygulama süresi ve azami 500 bin TL destek verilecek. Bu program için belirlenen öncelikler ise; Termal turizm faaliyetleri gösteren işletmelerin hizmet kalitelerinin artırılması, Turizm işletmelerinin etkin ve yenilikçi yöntemler ile alternatif turizm hizmet kalitelerinin artırılması, Troas Bölgesi´nin destinasyon yönetimi yaklaşımıyla tanıtımı ve pazarlanması olarak belirlenmişti.
Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile de maksimum 24 ay uygulama süresi ve azami 1,5 milyon TL destek verilecek. Bu programın da belirlenen öncelikleri; Termal turizm destinasyonlarının geliştirilmesi yönetimi ve turizme kazandırılması, Kültür turizm destinasyonlarının geliştirilmesi yönetimi ve turizme kazandırılmasıydı.
Haber Mekezi