Balıkesir´de, Keşşaf Birliği Uğurlama Töreni
1916 ve 1917 yıllarında öğrencilerinin tamamı cepheye koştuğu için hiç mezun veremeyen Balıkesir Lisesi´nin öğrencileri, düzenlenen "Keşşaf Birliği Uğurlama Töreni" ile anıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Mart 2019 - Çarşamba 18:58
Güncelleme: 20 Mart 2019 18:58
Balıkesir´de, Keşşaf Birliği Uğurlama Töreni

1916 ve 1917 yıllarında öğrencilerinin tamamı cepheye koştuğu için hiç mezun veremeyen Balıkesir Lisesi´nin öğrencileri, düzenlenen "Keşşaf Birliği Uğurlama Töreni" ile anıldı.
Balıkesir Lisesi´nde (Balıkesir Sultanisi) okurken gönüllü olarak cepheye giden ve tamamı Çanakkale´de şehit olan Balıkesir Lisesi öğrencileri anısına düzenlenen Keşşaf Birliği Uğurlama Töreni, okulun tarihi binasında saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın ardından Askerlik Şubesinden sülüslerini alan öğrenciler, tren garına kadar davul zurna eşliğinde yürüdü.
Balıkesir Lisesi öğrencileri 104 yıl önce olduğu gibi enveriye şapkaları, izci kıyafetleri ve bayrakları ile törene katıldı.
Balıkesir Tren Garı´nda öğrencileri Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve il protokolü karşıladı. Burada gerçekleştirilen temsili uğurlama töreni ile trenle Çanakkale´ye uğurlanan öğrencilerin ardından il protokolü ve katılımcıların gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
Düzenlenen anma töreninde bir konuşma yapan Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız "1885 yılında kurulan Balıkesir Lisesi, Çanakkale Savaşı´nda en çok şehit veren okullardan biri. 1916-1917 yıllarında Balıkesir Lisesi´nde okuyan ve gönüllü olarak cepheye giden 87 öğrencinin tamamı şehit olduğu için Balıkesir Lisesi 2 yıl süreyle hiç mezun verememiştir. Bugün Çanakkale´de şehit olan öğrencilerimizi temsili olarak cepheye gönderdik. Bu etkinlikle onların ruhlarını şâd ettik ve onları unutmadığımızı gösterdik. Onlar, analarının gonca gülleri; babalarının koç yiğitleriydi... Onlar, bu vatan uğruna hiç düşünmeden canlarını feda ettiler. Bugünkü aydınlığımız için cepheye koştular ve bir daha geriye dönmediler... Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız." diyerek sözlerine ekledi.

  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret