Balıkesir´de Su Altı Müzesi için güç birliği
Gömeç Belediye Başkanlığı´nda, biyolojik çeşitliliği artırmak, habitat kaybını azaltmak, deniz canlılarının barınak olarak kullanacakları yeni alanlar oluşturmak, dalış turizmini geliştirmek ve sportif balıkçılığı desteklemek amacıyla toplantı gerçekleşti
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Ocak 2020 - Pazartesi 09:03
Güncelleme: 27 Ocak 2020 09:03
Balıkesir´de Su Altı Müzesi için güç birliği

Gömeç Belediye Başkanlığı´nda, biyolojik çeşitliliği artırmak, habitat kaybını azaltmak, deniz canlılarının barınak olarak kullanacakları yeni alanlar oluşturmak, dalış turizmini geliştirmek ve sportif balıkçılığı desteklemek amacıyla toplantı gerçekleştirildi.
Toplantı, Burhaniye Ticaret Odası´nın Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenerek sonuçlandırılan fizibilite projesi kapsamında belirlenen noktalarda su altı resif alanları kazandırılması amacıyla Balıkesir Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı A. Mekin Tüzün, Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel, Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Sarı ve GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç´ün katılımı ile Gömeç Belediye Başkanı M. İrem Himam´ın makamında gerçekleşti.
Toplantıda, dünyaca ünlü Marmara mermeri ile Balıkesir´in ve bölgemizin tarihi ve mitolojik değerlerine dair unsurları barındıran bir su altı müzesi oluşturulması için koordineli çalışmalara başlanılmasının yanı sıra, bölgeye yapay resif alanları ve su altı müzesi kazandırılması ile yurt içi ve yurt dışı dalıcı turistler için bu konuda Balıkesir´in cazibe merkezi olmasına yönelik görüşler ele alındı.
Toplantının ardından toplantıya katılan heyet, resif alanı ve su altı müzesi için sahaya çıkarak yerinde incelemelerde bulundu.
Haber Merkezi

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak