Balıkesirde 15-19 yaş gurubu evlenmeler azaldı
Son 11 yıl içerisinde ergen evliliklerinin oranı ülke genelinde olduğu gibi Balıkesirde de azaldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 16 Temmuz 2013 - Salı 00:00
Güncelleme: 16 Temmuz 2013 00:00
Balıkesirde 15-19 yaş gurubu evlenmeler azaldı
Son 11 yıl içerisinde ergen evliliklerinin oranı ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir`de de azaldı. 2001 yılında 15-19 yaş gurubunda evli kadın sayısı 2 bin 790 iken 2012`de bu rakam bin 512`ye geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)`in 2012 verilerine göre Balıkesir`de 15-19 yaş gurubu evlenmelerinde azalma söz konusu. Evli 15-19 yaş grubundaki kadınların % 52,6`sının eşleri ile aralarındaki yaş farkı 5-9 yıl.
Dünya Nüfus Günü`nün bu yılki teması `Ergen Gebeliği` ve bu konuda TÜİK`in yaptığı araştırmalardaki Balıkesir ili sonuçlarını değerlendiren Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Yrd. Doç. Dr. Barış Şentuna, ortaya çıkan rakamların Balıkesir için kötü olduğunu savundu.
Balıkesir`de evlilik yaşının 27`ye yükseldiğini belirten Şentuna, "Balıkesir`de çocuk sayısı Türkiye ortalamasının altında. Balıkesir emekli sayısı çok yüksek bir il hatta ülke geneline bakıldığında ikinci sırada. 3 çalışana 1 emekli düşüyor. Bu kaygı verici, göç olmazsa yaşlı bir şehir olma olasılığı var. Bu da TÜİK`in istatistiklerini destekliyor. Balıkesir`de ergen evliliği azaldı. Başbakanımızın genç nüfus kaygısı var. Buda Türkiye`nin 2023 hedefi açısından kötü bir tablo" dedi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 10.5 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Efsane futbolcu Cavit Aydın Erdek’te son yolculuğuna uğurlandı

2

GESTAŞ’TAN ADALAR HATTINDA SEFER İPTALİ VE GÜNCEL SEFER DUYURUSU

3

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı

4

Erdek Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

5

BANDIRMA’DA DENETİMLER 2026 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

6

İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal’dan Erdek’e Eğitim Ziyareti

7

Bandırma’ya Avrupa standartlarında altyapı: 200 bin kişiye hizmet verecek