Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir'de Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete girdi

Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi’nde özel gereksinimli bireylerin ailelerinin bir işi olduğunda çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi kurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi’nde özel gereksinimli bireylerin ailelerinin bir işi olduğunda çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi kurdu. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çok anlamlı ve şehrin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti daha hayata geçirdi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde özel gereksinimli bireylere hizmet verecek Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 
Özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin katılımıyla açılışı yapılan merkezde 4 bireysel oda, bilgisayar odası, resim odası, spor odası ve bakım odası bulunuyor. 
Özel gereksinimli bireylerin ailelerinin bir işi olduğunda çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri sağlıklı bir ortam oluşturan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, merkezde uzman eğitmenleriyle hizmet verecek. İhtiyaç duyan ailelere psikolojik desteğinde verileceği merkez; aileler ve çocuklar için adeta bir mola evi olacak. 
Açılışı gerçekleşen bu merkezin bir başlangıç olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ahmet Edip Uğur Gençlik Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 2884 metrekare alana Balıkesir Engelsiz Yaşam Merkezi (BEYMER) kuracaklarının müjdesini verdi. 
4 bölüm olarak planlanan merkezde; kültürel etkinlik alanı, sera alanı, at çiftliği ve Engelsiz Yaşam Merkezi Ana Binası bulunacağını belirten Başkan Yılmaz “Her yaştan özel gereksinimli bireylerimiz için tüm ayrıntıları düşünerek planladık. Çalışmalarımız tamamlandığında; ülkemize ve dünyaya örnek bir merkez haline gelecek.” diye konuştu. 
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı