Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir’de İl İdare Şube Başkanları Toplantısı

Balıkesir’de İl İdare Şube Başkanları Toplantısı

Balıkesir İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda, çalışmalar değerlendirildi.

Balıkesir İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda, çalışmalar değerlendirildi. 
Kamu hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde sunulması, vatandaş odaklı bir yönetim anlayışının benimsenmesi amacıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.  
B.M. 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Mustafa Çek, Gülihsan Yiğit, Şükrü Kara, İrfan Demiröz, Vali Yardımcısı Vekili ve Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.  
Yürütülen ve planlanan çalışmaların geniş çerçevede değerlendirildiği, yazışma kurallarından bilgi aktarım metodu olan sunumların hazırlanmasına, vatandaşın kamuya hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayan ‘CİMER’ ve ‘Açık Kapı’ tarafından yürütülen çalışmalardan kamu kurumlarının tertip ve düzenine birçok konunun ele alındığı toplantıda, katılımcılar kurumlarının sorumluluk alanlarındaki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  
Balıkesir’de koordinasyon içerisinde bir çalışma düzeni olduğuna dikkat çeken Vali Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede kurumların bütün konuları yakından takip ettiğini söyledi. Herkesin, sorumluluğunun en üst seviyede bilincinde olduğunu belirten Şıldak, kısa ve orta ölçekte sonuç verebilecek ama uzun vadede de uygulanma kabiliyeti olan, sürdürebilir projeye bağlı çalışmaları önemsediğini vurguladı. 
Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde iyi bir iletişimle sorun yaşanmayacağını ifade eden Şıldak, “Vatandaşlarımız ve muhtarlarımız sıcak bir ilgi bekliyor. İyi bir iletişim oluşturduktan sonra hedef kitlemizle hiçbir sorun yaşamıyoruz. Her zaman vatandaşın talebini almaya hazır, nezaketli bir karşılamayla hizmet vermeli, iyi bir dinleyici olmalı, dinledikten sonra izah etmeli, açıklama yapmalıyız. Bu konuda İlimizde çok iyi dönüşler alıyorum. İnsanı onore etmek istiyorsak bunu yapmalıyız. Bir kişinin bile talebinin karşılık bulması çok önemli. Devletin temsilcileri olarak vatandaştan güler yüzü esirgememeliyiz.” diye belirtti.  
Yaklaşan Ramazan Bayramının ülkemiz ve tüm İslam Alemi için güzel geçmesi temennisinde bulunan Şıldak, Balıkesirli vatandaşlarla Zağnos Paşa Camiinde kılınacak bayram namazı sonrasında cami içinde ve avlusunda bayramlaşma yapılacağını duyurdu. 
Vali Şıldak, toplantının sonunda Haziran ayında düzenlenecek Kahvaltı Festivali ile devam eden Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum isimli projeleri de değerlendirdi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli