Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir'de kadınlar kooperatiflerle güç kazanıyor

Balıkesir

GMKA destekli kooperatifler arasında Erdek İlçesi Ballıpınar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’de yer alıyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından uygulanan Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Program’ında başarılı olan kadın kooperatiflerinin proje sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.  
Güney Marmara Kalkınma Ajansı açıkladığı 20 milyon hibe desteği sağlayan Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamındaki desteğin 10 milyon liralık kısmının önemli bölümünü kadın kooperatifleri kullanacak. 
Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın bileşeni olan Kooperatif Mali Destek programı kapsamında başarılı bulunan kadın kooperatiflerinin toplu sözleşme imza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, kamu kurumları temsilcileri ile kadın kooperatiflerinin yönetici ve ortakları katıldı. 
Programda GMKA Uzmanı Emine Aktuğ Kadın Kooperatiflerinin projeleri ile ilgili bilgiler verdi. 
Aktuğ yaptığı sunumda, GMKA’nın proje değerlendirme süreci sonucunda Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (KEGMDP) bileşeninde 6 projenin destekleneceğini aktardı. Proje süresinin sonunda 10 milyon TL’si hibe desteği olmakla birlikte proje kapsamında toplamda 17 Milyon TL tutarında yatırım yapılması planlandığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın diğer bileşeni olan kooperatifler ve mahalli idare birliği kapsamı dışındaki birliklerin uygun başvuru sahibi olarak kabul edildiği Kooperatif Mali Destek Programında (KOOPMDP) ise 8 projenin destekleneceğine dikkat çekildi.  Projeler tamamlandığında 10 milyon TL tutarı GMKA’nın hibe desteği olmakla birlikte yaklaşık 13 Milyon TL yatırım yapılmasının planlandığı açıklandı.  
İmzalanan protokolün yeni kurulan kooperatiflere cesaret verdiğini vurgulayan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak "Bugünkü protokollerin kooperatiflerimize daha da başarı getirmesini ve cesaret verici bir girişim olarak İlimize önemli mesajlar vermesini diliyorum. Oluşum aşamasında olan, yeni kurulan kooperatiflerimize de inanın cesaret verecektir. Bize de size öncülük etmek, cesaret vermek ve destek olmak düşüyor." şeklinde konuştu.  
Toplu sözleşme imza töreninde KOOPMDP bileşeni kapsamında başarılı bulunan; Gönen Merkez Tuzakçı Hasan Bey Köyü Kalkınma Kooperatifi, Kedi Kadın Emeğini Destekleme İşliği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ballıpınar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Balya Ilıca Mahallesi Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Beyaz Zambaklar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Balat İşleyen Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yer alıyor. 
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli