Balıkesir’de misafir edilen depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor
Türkiye’de 10 ili etkileyen yıkıcı depremin ardından bölgeye her türlü desteği gönderen Balıkesir, şehre gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek amacıyla el birliğiyle çalışıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe 19:04
Güncelleme: 16 Şubat 2023 23:28
Balıkesir’de misafir edilen depremzedelerin  tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Türkiye’de 10 ili etkileyen yıkıcı depremin ardından bölgeye her türlü desteği gönderen Balıkesir, şehre gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek amacıyla el birliğiyle çalışıyor. 
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD, şehirdeki tüm kurumlar ile işbirliği içerisinde koordineli olarak yürüttükleri çalışmalarla Balıkesir’e gelen depremzedelerin yaralarını sarıyor. 
Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan depremden etkilenen 10 ilde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyor diğer yandan Balıkesir’e gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için var gücüyle çalışıyor. 
Valiliğin talimatıyla eski alışveriş merkezi Yay/ada; Afet Depolama, Sosyal Destek ve Lojistik Merkezi ile Giysi Bankası’na, Bandırma ile Edremit İtfaiyeleri, Afet Koordinasyon Merkezi’ne, Burhaniye’de bulunan Balıkesir Çiftçi Merkezi (BAÇEM), Hijyen Yardımı Toplama Noktası’na ve Balıkesir Kent Konseyi İlaç Depolama Merkezi’ne dönüştürüldü. Ayrıca Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM)’da hayırsever vatandaşların yardımlarının toplandığı ve kolilenerek TIR’lara yüklendiği birimler olarak hizmet veriyor, AFAD ile koordineli bir şekilde ihtiyaç duyulan deprem bölgesine iletiliyor. 
İlçe kaymakamlıkları, diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışan merkezler, depremzede vatandaşlara hizmet veriyor. 
Bandırma ve Edremit’e gelen depremzede vatandaşların; oluşturulan koordinasyon merkezlerinde AFAD’a kayıtları yapılıyor, ihtiyaç duydukları sosyal yardım malzemeleri veriliyor ve her konudaki ihtiyaçları gideriliyor. Afet Koordinasyon Merkezi’ne dönüştürülen itfaiyelerin aynı zamanda rutin işlerini de yapabilecek şekilde planlaması gerçekleştiriliyor. 
Haber Merkezi

  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret