Balıkesir’de Organ Bağışıyla 7 Hastaya Umut Oldu
Trafik kazasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Arda Ü.'nün organları, 7 hastaya umut oldu.
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Temmuz 2025 - Çarşamba 11:40
Güncelleme: 23 Temmuz 2025 01:45
Balıkesir’de Organ Bağışıyla 7 Hastaya Umut Oldu

Balıkesir’in Karesi ilçesinde 20 Temmuz 2025 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 18 yaşındaki Arda Ü., kaldırıldığı Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, örnek bir duyarlılıkla organ bağışında bulunma kararı aldı.

Organ bağışı süreci, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Organ-Doku Nakil Koordinatörü ve Ameliyathane Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gökhan Kılınç’ın liderliğinde, Organ Nakil Koordinatörleri Uzm. Dr. Volkan Yarar, Erdem Oğuz ve Onur Poyrazlı tarafından yürütüldü. Ailenin onayıyla başlatılan operasyon, yaklaşık 5 saat sürdü.

Başarıyla tamamlanan nakil operasyonu sonucunda Arda Ü.’nün kalbi, akciğeri, karaciğeri, iki böbreği ve korneaları, nakil bekleyen 7 farklı hastaya umut oldu. Organlar, Türkiye’nin çeşitli illerindeki hastanelere ulaştırılarak ihtiyaç sahibi hastalara hayat verdi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada “Şifa bekleyen birçok insana hayat olma imkânı sunan bu örnek bağış nedeniyle; başta merhum Arda Ü.’ye Allah’tan rahmet, bu yüce gönüllülüğü sergileyen kıymetli ailesine ve süreçte görev alan tüm sağlık çalışanlarına en derin şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

  • Perşembe 43.3 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Cuma 39.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.6 ° / 18.4 ° Güneşli
1

Bandırma Birey Koleji’nden Türkiye’ye bilim yıldızı!

2

Bandırma OSB yakınlarında arazi yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

3

BAŞKAN AKIN’DAN "24 TEMMUZ" MESAJI

4

Büyükşehir’in dağıttığı tohumlar toprakla buluştu, verim çiftçinin yüzünü güldürdü

5

Marmara Adaları’nda Orman Yangınlarına Karşı Sıkı Tedbirler

6

Balıkesir’de Organ Bağışıyla 7 Hastaya Umut Oldu

7

Genel Müdür Erkılınç’tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı