Balıkesir´e Tarım Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Enstitüsü kurulmasını istedi
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir´de Tarım Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Enstitüsü kurulması için kanun teklifi verdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Şubat 2020 - Cumartesi 17:34
Güncelleme: 15 Şubat 2020 17:34
Balıkesir´e Tarım Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Enstitüsü kurulmasını istedi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir´de Tarım Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Enstitüsü kurulması için kanun teklifi verdi.
İsmail Ok, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi ile Tarım ve Orman Bakanlığı´na doğrudan bağlı tarımsal üretim ve hayvancılıkta bilimsel eğitim vermek üzere enstitü kurulmasını talep etti.
Ok, kanun teklifinin genel gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: ?Balıkesir, coğrafi yapısı ve iklim koşulları ile bir tarım kentidir. Verimli tarım arazilerinin yaygın olarak bulunduğu Balıkesir, sahip olduğu stratejik konum ile tarımsal ürünlerini kolayca pazarlama olanağına sahiptir. Yatırımların dağılımlarına bakıldığında ekonomik büyüklük bakımından baskın sektörün % 64 oranla tarım ve hayvancılık olduğu görülmektedir. Balıkesir´in tarım ve hayvancılıkta lokomotif bir rol üstlenmesi, bilimsel bir bakış açısı ile sağlanacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı´na doğrudan bağlı olarak kurulacak bir enstitü aynı zamanda köyden kentlere göçü engelleyecek, istihdamın önünü açacak ve ülke ekonomisine büyük katkılar sunacaktır. Vermiş olduğumun kanun teklifi ile Balıkesir´in potansiyelini harekete geçirerek sürdürülebilir bir tarımı ve büyüyen hayvancılığı arzu etmekteyiz. Bu teklife tüm Balıkesir milletvekillerinin destek vermesi gerekmektedir.?
Haber Merkezi

  • Perşembe 11.5 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 6.1 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 4.8 ° / -0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Balık avı için daldı, geri dönemedi

2

Narlı Meydanı’na Atatürk Heykeli ve sosyal alanlar kazandırılıyor

3

İl Tarım Müdürü Borsada

4

Marmarabirlik’ten üreticisine müjde

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN AFETLERE KARŞI GÜÇLÜ ADIM

6

“Kırmızı Fularlı Kedi” FİKRET

7

ŞMG mezunlarından burs harekatı