Balıkesire yeni hastane
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir-İzmir karayolunda inşa edilecek ve ihalesi 21 Mayısta gerçekleştirilecek 850 yataklı devlet hastanesinin, 5 yıldızlı otel konforuna sahip olacağını bildirdi.
Sağlık Haber
Yayın: 02 Mayıs 2013 - Perşembe 12:00
Güncelleme: 02 Mayıs 2013 12:00
Balıkesire yeni hastane
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir-İzmir karayolunda inşa edilecek ve ihalesi 21 Mayıs`ta gerçekleştirilecek 850 yataklı devlet hastanesinin, 5 yıldızlı otel konforuna sahip olacağını bildirdi.
Yapımını Toplu Konut İdaresi`nin üstleneceği inşaatla ilgili gazetecilere bilgi veren Uğur, Balıkesir`in 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılacak hastane binasının, büyük depremlere de dayanıklı olacağını vurguladı. Bu hastaneyle klasik hastane algısının tarihe karışacağını belirten Uğur, "Yaklaşık 250 milyon lira bedelli proje kapsamında yapılacak `anne oteli` ve `refakatçi oteli` eklentileriyle de hastaneler artık otel gibi hizmet verecek. 850 yataklı yeni hastanemiz, 5 yıldızlı otel konforunda olacak" ifadesini kullandı.
Uğur, Balıkesir`deki mevcut iki devlet hastanesinin, yapılan yatırımlarla günün koşullarına uygun hale getirilmeye çalışıldığını belirtti.
-850 yataklı olacak
Mevcut hastanelerin fiziki yetersizlikleri nedeniyle kentte yeni bir hastane yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Uğur, şöyle devam etti: "Bu kapsamda yapılan çalışmalar doğrultusunda 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Balıkesir`e kazandırılmasının önünde engel kalmadı. Kampüs hastane niteliğinde yapılacak yeni hastane binasının inşaat ihalesi TOKİ tarafından 21 Mayıs`ta yapılacak. Balıkesir, sağlık alanında önemli kazanımlar elde etti. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesi`nin yeni binası tamamlanmak üzere. Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı. Bunlar tamamlandığında Balıkesir, bölgenin sağlık üssü niteliğini kazanacak. Vatandaşlarımız dertlerine derman aramak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak".
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
1

Dr. Selim Panç: “Bandırma’nın sağlık hizmetleri ihmal edilemez”

2

Bandırma hastanesine yeni doktor atamaları

3

BAŞKAN DURSUN MİRZA MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

4

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde randevu krizi

5

Bandırma Hastanesi’nde 115 uzman doktor var

6

Büyükşehir, kırsal mahallelerde sağlık taraması yapıyor

7

Narlı ve Doğanlar’a sağlık hizmeti