Balıkesir´in Bilim Merkezi olması için ilk adım atıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un vizyon projeleri arasında yer alan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı´na kurulacak olan Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile ön protokol imzalandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Temmuz 2017 - Cumartesi 20:14
Güncelleme: 01 Temmuz 2017 20:14
Balıkesir´in Bilim Merkezi olması için ilk adım atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un vizyon projeleri arasında yer alan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı´na kurulacak olan Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile ön protokol imzalandı.
TÜBİTAK ve Büyükşehir işbirliği ile yapılacak olan merkez için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.
TÜBİTAK ve Büyükşehir işbirliği ile yapılacak olan merkez için TÜBİTAK 20, Büyükşehir Belediyesi de 20 olmak üzere toplam 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir´de Türkiye´nin 6. Bilim Merkezi inşa edilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından imzalanan protokol ile Bilim Merkezi´nin Çamlık Rekreasyon Alanı ile birlikte faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
İnşası devam eden Çamlık Rekreasyon Alanı´nda faaliyete geçecek olan Bilim Merkezi ile farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyler bilimle buluşacak. Bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi ve bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden Bilim Merkezi Balıkesirlilerin yeni cazibe alanı olacak. Bilim merkezinde ayrıca öğrencilerde enteraktif eğitimler alacak.
Haber Merkezi

  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ