Balıkesir´li öğrenciler Bursa Bölge Finali´nde başarılı oldular
TÜBİTAK düzenlediği 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 6 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük elde eden Balıkesirli öğrenciler, Bursa Bölge Finali´nde de başarılı oldular.
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Ekim 2020 - Perşembe 22:50
Güncelleme: 22 Ekim 2020 22:50
Balıkesir´li öğrenciler Bursa Bölge Finali´nde başarılı oldular

TÜBİTAK düzenlediği 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 6 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük elde eden Balıkesirli öğrenciler, Bursa Bölge Finali´nde de başarılı oldular.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve temel amacı ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak olan "TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında öğrenciler biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile yarıştılar.
Bu yıl covıd-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında bölge sergisi değerlendirmeleri; proje sahibi öğrencilerin ve jürilerin çevrimiçi ortamda bir araya gelmesi ve değerlendirmelerin yapılmasıyla çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda Balıkesirli öğrenciler 6 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük elde ederek TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finali´ne Balıkesir mührünü vurdular.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 10 ° / 3.6 ° false
  • Salı 11.1 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 11.3 ° / 2.5 ° false
1

Manyas Barajı’nda Tehlike :

2

Manyas'ta Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Değerlendirildi

3

Büyükşehirden öğrencileri sevindiren ulaşım hizmeti

4

BANÜ’de medya zirvesi

5

PLAKALI ÇÖPLÜK 10 JA 827 !

6

Ahmet Mekin hastanede

7

“Kırmızı fularlı kedi”nin gizemi!