Tarih: 18.04.2013 00:00

Balıkesirli gazeteciler Güneydoğuya gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesirli gazeteciler, "çözüm süreci" kapsamında, Diyarbakır, Batman ve Siirt`e giderek bölgedeki meslektaşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla görüşecek.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yaptığı açıklamada, "çözüm süreci" çerçevesinde Güneydoğu`ya bir gezi düzenlediklerini söyledi.
Demir, 26-29 Nisan`da Diyarbakır, Batman ve Siirt`e gideceklerini belirterek, "Geziye 10 gazeteci katılacak. Bölgedeki meslektaşlarımız, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geleceğiz" dedi.
Çözüm sürecine ilişkin bölge izlenimlerini, "Balıkesir`den bakış" olarak ele alacaklarını ve dönüşte basın yaygın organlarında yansıtmaya çalışacaklarını anlatan Demir, şunları kaydetti:
"Balıkesir-Siirt arasında yıllar önce başlatılan bir `kardeş şehir` uygulaması var. Bizler, ülkenin tamamı olarak hepimiz kardeşiz. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi`ne herkesin sahip çıkması gerekiyor. Akan kanın durması için herkes, sürece destek vermeli. Terörün bitmesi demek Balıkesir`de, Bursa`da, Trabzon`da, Van`da kısacası ülkenin dört bir yanında herkesin huzurla yaşaması anlamına geliyor."
Demir, süreci cemiyet olarak desteklerini ifade ederek, Türkiye`nin gelişmesi açısından bu çalışmanın büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —