Tarih: 02.03.2012 00:00

Ballıpınar Köyünde Kuran Kursu

Facebook Twitter Linked-in

Erdek İlçesine bağlı Ballıpınar Köyünde biri 72 yaşında dede olmak üzere toplam on iki kişi Kur`an öğrendi.
Erdek İlçe Müftülüğü tarafından Ballıpınar Köyünde açılan Kur`an kursuna katılan 72 yaşındaki İsmet Değirmenci, 66 yaşındaki İbrahim Kaya ile 52 yaşındaki Hasan Kırcı`nın yanı sıra daha genç yaşlarda olan 9 kişi olmak üzere toplam 12 kişiye köy camiinde Kur`an kursu eğitimi verildi.
Köyün imamı tarafından verilen Kur`an kursu eğitimi sonrasında, iki ay gibi bir sürede kursa katılan 12 kişinin tamamı Kur`an-ı Kerim`i okumayı başardı.
Köyde ilk kez düzenlenen Kur`an kursundan çok memnun kaldıklarını söyleyen kursun en yaşlısı 72 yaşındaki İsmet Değirmenci, ömrü boyunca arzuladığı Kur`an okumaya 72 yaşında başlamaktan dolayı çok sevinçli olduğunu bildirdi.
2 ay gibi kısa bir sürede Kur`an okumayı öğrendiği belirtilen Değirmenci, isteyen, arzu eden herkesin Kur`an öğrenebileceğini söyledi. Değirmenci, "Cenab-ı Allah`tan Kur`an`ı Kerim öğrenmeyi ve okumayı çok istedim. Çok şükür Allah`u Teala da nasip etti, başka bir şey istemiyorum." dedi.
Kur`an kursu hakkında bilgi veren Ballıpınar Köy Camiinin İmamı Ercan Uzun ise, Erdek İlçe Müftülüğü`nün organizasyonunda başlatılan kursun, akşam dersleri olarak verildiğini, derslerini aksatmayan 12 kişinin yıllardır arzuladığı Kur`an okumayı öğrendiğini ifade edip, yaşı ilerlemiş olmasına rağmen öğrencilerimizin azmi ve öğrenme isteği gençlere örnek olmalıdır." diye konuştu.
Köyde ilk kez gerçekleşen Kur`an kursuna cemaatin ilgisinin oldukça yüksek olduğuna değinen Uzun, "İleriki yıllarda daha da katılımın fazla olması beklenmektedir. Diğer köylere örnek olması açısından da çok önemlidir." dedi.
Haber : Melih Beycan



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —